Kadem Mete yeniden İl Başkanı seçildi …

Adem KANKAYNAR -

Kadem Mete yeniden İl Başkanı seçildi …

10 Şubat Cumartesi günü yapılan AK Parti Muğla 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanlar Muğla’ya geldiler. Mevcut İl Başkanı Kadem Mete, kongrede kullanılan oyların 345’ini alarak yeniden il başkanı seçilirken, rakibi Ozan Balcı ise 152 oy aldı.

Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanların da katıldığı kongre, yoğun bir katılımla gerçekleşirken, kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Kadem Mete; “Bal, su ürünleri, narenciye gibi Türkiye’de ilk sırada yer alan Muğla, kıyı uzunluğu ile de Türkiye’nin en uzun kıyısına sahiptir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızın canına kastetmeye çalışanlara karşı Muğlalılar duvar oldu, adeta direnişin ateşi Muğla’dan yakıldı. Hedefimiz 2019 yılında yapılacak genel ve yerel seçimlerde Muğla’yı AK Belediyecilik ile buluşturmak. Bunun için canla başla mücadele edeceğiz” dedi.

İl Başkanı Mete, konuşmasında bir de Muğlalılara, 4 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’ya geleceği bilgisini de verdi.

 

Başbakan Yıldırım da katıldı

Uçakla Dalaman Havalimanı’na gelen Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra helikopterle, kongrenin yapıldığı merkez ilçe Menteşe’ye geçti. Muğla Atatürk Stadyumu’na helikopterle inen Yıldırım, parti otobüsüyle kongrenin yapılacağı salona geldi ve vatandaşların sevgi gösterileri arasında solana girdi.

Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın resimlerinin asıldığı kongre salonunda, 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde ‘15 Temmuz karanlık geceden aydınlık sabaha’ yazılı pankart ile ‘Sizin sayenizde gururluyuz, sizin sayenizde kadroluyuz, hoş geldiniz Başbakanım’ yazılı pankartlar da dikkat çekti.

Kongrede bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, bir yandan sınır ötesinde devam eden operasyonlarla ilgili açıklama yaparken, diğer yandan da yurt içinde tamamlanan ve yapımı devam eden yatırımlardan söz etti.

Konuşmaların ve gündemin diğer maddelerinin görüşülmesinin ardından yapılan seçimi, mevcut İl Başkanı Kadem Mete kazandı. İki adayın il başkanlığı için yarıştığı kongrede mevcut İl Başkanı Kadem Mete 345 oy alırken, rakibi Ozan Balcı ise 152 oyda kaldı ...

 

Milas İlçe Gençlik Kollarına övgü

Bu arada İl Başkanı Kadem Mete, konuşmasının bir bölümünde, partinin Milas İlçe Gençlik Kollarını da, çalışmalarından dolayı övgü dolu sözlerle kutlayıp, AK Parti Milas İlçe Gençlik Kollarının Hürriyet Gazetesi’ne manşet olduğunu söyledi ...

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık