Kadın Üreticilere Kaba Yem Ücretsiz Dağıtıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kadın Dayanışması ile Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında dün Milaslı 60 kadın üreticiye bin 10 adet kaba yem ot balyası dağıtıldı.

Kadın Üreticilere Kaba Yem Ücretsiz Dağıtıldı
  • 08 May 2024, Wednesday 13:03

Milas’ın Menteş Mahallesi’nde bulunan taşlı ve bağ betonları ile kaplı arazinin temizliğinin yapılmasının ardından 102 dekarlık alanda Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kaliteli kaba yem desteği için fiğ ve arpa karışımı ürünlerin kasım ortalarında ekimi yapıldı.  Geçtiğimiz günlerde hasadı yapılan alandan elde edilen arpa ve yulaf karışımı kaliteli kaba ot balyaları kadın üreticilere teslim edildi.

Kaba ot balyaları teslim törenine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas İlçe İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar ile üreticiler katıldı.

İlk konuşmayı Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak yaparken, “Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden 2021’de tahsisini aldığımız 102 dekarlık alanın bir kısmına fiğ ve arpa karışımı ürünlerin kasım ortalarında ekimi yapıldı. Geçtiğimiz günlerde hasadı yapılarak balya haline getirilen kaba yemleri, kadınlarımızın kırsalda üretimi devam ettirip, kırsalda kalmaları için hayata geçirilen Kadın Dayanışması ile Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında teslim ediyoruz. Aynı zamanda il müdürlüğümüz tarafından gelen üreticilerimiz için hazırlanan ata tohumu domates fidelerinin dağıtımı da yapılacak. Hasat işleminin bitiminden sonra yeniden tarla hazırlığı yapılarak silajlık mısır ekilişi yapılacaktır. Önümüzdeki dönemlerde üreticilere örnek olarak yeni çeşitlerin denemeleri yapılarak, üretim yelpazesinin genişletilmesini hedeflenmekteyiz. Üretmek maliyetli, tarım işi çok kolay değil. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üreten sizlere destek çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise “Pandemi döneminde tarımsal üretimin değerini bir kez daha hatırladık.  Kadınların bu üretim sürecinde yer almasını ayrıca önemsiyoruz.  Emek veren herkese teşekkür ederek, başarılar diliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından 60 kadın üreticiye protokol üyeleri tarafından bin 10 adet  kaba yem ot balyası dağıtımı gerçekleştirildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık