Kalınağıl, Ulaş ve Dörttepe mahallelerine de Yangın Tankeri verildi

ÖNDER Haber / Şahin ŞAHİN -

Kalınağıl, Ulaş ve Dörttepe mahallelerine de Yangın Tankeri verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangınlarda ilk müdahale için kırsal mahallelere yangına müdahale tankeri dağıtımını sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, ilçemiz kırsalında bulunan 116 mahallede meydana gelebilecek yangınlara ilk müdahalenin yapılabilmesi için yangına ilk müdahale tankeri dağıtımını, itfaiye istasyonlarının konumlarını ve ulaşım sürelerini değerlendirerek yapıyor.

İtfaiyenin, yapmış olduğu bu çalışmayla, yangınlara müdahale süresini daha da kısaltıp oluşabilecek yangınların önüne daha kısa sürede geçilmesi hedefleniyor.

İlçemiz Milas’ta tüm itfai olaylar için Merkez Grup Amirliği ve 3 ayrı istasyon olmak üzere 4 istasyondan itfaiye hizmetleri veriliyor. Ve ilçemizde dağıtımı yapılan yangına ilk müdahale tanker sayısı Kalınağıl, Ulaş ve Dörttepe mahalleleri de eklenerek 22’den 25’e çıkarıldı.

Yangına ilk müdahale tankeri dağıtımları sırasında mahalle sakinlerine yangınların çıkış sebepleri, yangın çıkmaması için ne gibi önlemler alınması gerektiği ve bir yangın çıktığında nasıl müdahale edebilecekleri konusunda eğitimler veriliyor.

Konuyla ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “İtfaiye olarak 13 ilçede Grup Amirliği ve 27 istasyon olmak üzere 40 farklı noktadan olaylara müdahale etmekteyiz. Ayrıca coğrafi yapımızın dağınık ve kırsal mahallelerimizin fazla olması sebebiyle yangına ilk müdahale tankeri dağıtımı yaparak yangınlara ulaşım süremizin ve oluşabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi hedeflemekteyiz. Vatandaşlarımızı da yangın konusunda bilgilendiriyor ve yangına ilk müdahalenin önemini vurguluyoruz. Bu konudaki dağıtım çalışmamız, gerekli görüldüğü durumlarda uygun mahallelere tanker verilmesiyle devam edecektir” denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık