“Kalorifer ve sobalar, 06 - 10 ve 16 - 22 saatleri arasında yakılabilecek!”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

“Kalorifer ve sobalar, 06 - 10 ve 16 - 22 saatleri arasında yakılabilecek!”

Milas İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı yapıldı. Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında gerçekleştirilen Milas İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’nda, kalorifer ve sobaların belli saatler arası yakılıp söndürülmesi kararı alındı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçemizin kış aylarında yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan ‘hava kirliliği’nin önüne geçilebilmesi için bazı kararlar aldı.

Yapılan toplantıda, kalorifer ve sobaların sabah 06.00 ile 10.00, akşam ise saat 16.00 ile 22.00 saatleri arasında yakılması kararı alındı.

Milas şehir merkezinde kaloriferler ve sobaların sabah 06.00 ile 10.00 saatleri arasında, akşam ise 16.00 ile 22.00 saatleri arasında yakılması kararı alan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, kalorifer denetimlerinde bunu da dikkate alacak.

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli duyuruların yapılmasıyla birlikte kalorifer denetimlerinde de dikkate alınacak olan bu kararla, Milas’ta kış aylarında yaşanan yoğun hava kirliliğinin bir nebze olsun önüne geçilmesi planlanıyor.

Hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için kalorifer yakım teknikleri de göz önünde bulundurulacak. Öncelikle kalorifer yakıcılarına yeniden eğitim verilmesinin ardından yapılacak olan denetimlere de yoğunluk getirilecek. Yapılan denetimlerde ilk olarak, kusurlu apartmanlarda uyarı yapılacak, daha sonraki denetimlerde ise cezai işlem uygulanacak ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık