Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kampüs alanına 3. okul geliyor

Milas’ın en yüksek bütçeli eğitim yatırımı.. Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 6 atölyesiyle Öğrenci Yurdu, Konferans ve Kapalı Spor Salonu ile Tartan Pistli yolları olacak..

Kampüs alanına 3. okul geliyor
  • 25 October 2021, Monday 10:14

Bilindiği gibi Hükümet Konağı, geçici olarak, Zeytinli Park AVM’ye taşınıyor. Yeni Hükümet Konağı ise, Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu geniş alanın belli bir bölümüne inşa edilecek.

Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, buradaki Endüstri Meslek Lisesi’nin (Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) şu anda Kampüs alanındaki Anadolu Lisesi için yapılan binada eğitim gördüğünü, eski okul alanındaki atölyelerin ise hâlâ kullanılmakta olduğunu belirterek, Kampüs Alanına yapılacak Meslek Lisesi, 6 atölyesi, 200 öğrenci kapasiteli yurdu, konferans salonu, kapalı spor salonu ve tartan pisti de olan Milas’ın en büyük eğitim projesinin onayının geldiğini, kısa sürede inşaatına başlanacağını ve bitirileceğini belirtti. Burası bitince, eski okul alanındaki atölyeler de yıkılarak, Hükümet Konağı’nın çevresi genişleyecek. Geçici olarak, kampüs alanındaki Anadolu Lisesi binasında eğitim gören Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yeni binasına geçecek.

Merkezdeki Anadolu Lisesi de kampüs alanındaki kendi binasına geçecek. Bunlar olduktan sonra, Anadolu Lisesi’nin eski alanına, şu anda merkezde ihtiyaç olan bir ilkokul, ortaokul ya da Ana Okulu yapılması planlanıyor.

Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Kampüs alanına yapılacak olan üçüncü okulun, yani Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Milas’ın şu ana kadarki bütçesi en yüksek eğitim yatırımı olduğunun altını çizerek, 24 derslikli okulun yanısıra 6 adet atölye binası, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, Konferans Salonu, Kapalı Spor Salonu ve tartan pistli yolların bu proje içinde yer aldığını belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis