‘Kan, acil değil sürekli ihtiyaçtır!

Adem KANKAYNAR -

‘Kan, acil değil sürekli ihtiyaçtır!

 

Türk KIZILAYI Marmaris Kan Bağışı Merkezi’nin, Muğla il merkezi Menteşe ilçesinden başlamak üzere, aralarında ilçemiz Milas’ın da olduğu Muğla’nın tüm ilçelerindeki resmi/özel okul ve kurumların desteğiyle ‘Güvenli Kan Projesi’ kapsamında farkındalık yaratacak bir kampanya planlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değerli öğretmenlerimiz ve velilerimizin desteği ile bu eğitim döneminde de kan bağışında bulunarak, binlerce hayat kurtarmayı ve ileride çocuklarımızın kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacıyla 22 Şubat 2018 Perşembe günü 10.00 - 17.00 saatleri arasında kan bağışı kampanyasına katılımın en yüksek düzeyde gerçekleşeceğine inanmaktayız.

Unutmayalım ki hastanelerde yatan ve acil kan ihtiyacı olan hastalar bulunmaktadır. Yarın bizler de aynı duruma düşebiliriz. Bugün yapacağımız 1 ünite kan nasıl bir başkasının hayatını kurtarıyorsa, yarın bize verilecek 1 ünite kan da bize hayat kazandıracaktır.

18 - 65 yaş arasındaki sağlıklı her erkek birey yılda 4 kez, her bayan birey 3 kez kan bağışlayarak tanımadığı insanların hayatlarını kurtarabilmektedir. Türk KIZILAYI gezici kan bağış ekiplerinde görev yapan hekimler tarafından gelen tüm gönüllü başvurular değerlendirilerek kan bağışına uygun olup olmadığınız kontrol edilmekte ve bağışladığınız kanlar gerekli testlerden geçirildikten sonra ilimizde bulunan hastanelerde tedavi gören ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bağışladığımız bir ünite kandan üç ayrı ürün elde edilmekte ve üç ayrı hastanın hayatı kurtarılabilmektedir.

Bu kapsamda Hükümet Konağı önünde Gezici Araçta 22 Şubat 2018 Perşembe günü 10.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan kan bağış kampanyasına katılarak sizi de üç ayrı kişiye hayat vermeye davet ediyoruz.

Unutmayalım ki, ‘Kan, acil değil sürekli ihtiyaçtır’.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık