“Kâr etmiyor Milas’ın zeytini, zeytinyağı / Dalaman, Köyceğiz’in kuru bahçesi, bağı / Yerli malına destek verin biraz bütçede / Sadece rantiyeye yapmayın bu kıyağı”

ÖNDER Haber -

“Kâr etmiyor Milas’ın zeytini, zeytinyağı / Dalaman, Köyceğiz’in kuru bahçesi, bağı / Yerli malına destek verin biraz bütçede / Sadece rantiyeye yapmayın bu kıyağı”

TBMM’deki Bütçe görüşmelerinde sona doğru yaklaşılıyor. 2015 Yılı Kesin Hesabının 5 maddesi üzerine bir konuşma yapan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, 2017 Bütçesinin de vatandaşın dertlerine derman olmayacağını söyledi.

Geçmişte çıkartılan birçok kanunun vatandaşın derdine derman olacağı yerde sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirdiğini belirten Erdoğan, 2B Kanununun da böyle bir düzenleme olduğunu söyledi.

MHP Muğla Milletvekili Erdoğan, konuşmasının devamında sorunları, eleştirilerini ve görüşlerini şiirimsi bir ifadeyle şöyle dile getirdi:

Bu bütçeyle artacak “gemicik filoları” / Yandaş iş adamının çıkacak kiloları / Kemer sıkmaya devam, görünen o ki artık / Bu yıl da dolmayacak çiftçinin siloları.

Haber vereyim size memleketim Muğla’dan / Her gün isyan türküsü duyuluyor sıladan / Yurttan sesler korosu; vatandaş feryat figan / Bir dokun bin ah işit; Ortaca’dan, Ula’dan.

Her çiftçinin başını almış geçim tasası / Ona teğet geçiyor yine bütçe yasası / Zirai ilaç almış bankadan para çekip / Borçludur herkese, para görmez kesesi.

Bir liraya mal olur kilosu domatesin / Satsa altmış kuruşa, Allah bereket versin / Karın tokluğuna da çalışılmıyor şimdi / Geliri yoksa artık, söylen, çifti ne yesin?

Muğla’nın dört yanında kan ağlıyor seracı / Esnaf dükkan açamaz, rehin vermiş aracı / Bodrum’da, Marmaris’te kapanıyor oteller / Mal sahibinden kaçar köşe bucak kiracı.

Bu öyle bir fiyat ki verilmez dilenciye / Ancak otuz kuruşa satılır narenciye / Banka kapar elinden, alırsa bedelini / Baba gönlünce harçlık veremez öğrenciye.

Fethiyeli çiftçinin malı çürür elinde / Yaprak kıpırdamıyor Karaçulha hâlinde / Düşünür kara kara, Yatağan, Kavaklıdere / Altı lira kilosu, bereket yok balında.

Kâr etmiyor Milas’ın zeytini, zeytinyağı / Dalaman, Köyceğiz’in kuru bahçesi, bağı / Yerli malına destek verin biraz bütçede / Sadece rantiyeye yapmayın bu kıyağı.

Büyükşehir Kanunu ile çöktü beldeler / Hiç haberiniz var mı, ne halde Seydikemer / Raici  yüksek tuttu sahile yakın diye / Ne eken var ne biçen, acınacak haldeler.

2 B Kanunuyla ektiği tarla gitti / Maliye beş yıllık ecri misil hesap etti / Dört sene Bağ-Kur borcu bunu katma hesaba / Sorduk Karadere’de: Borçsuz bir kişi çıktı!

Karadereli kızgın yüksek ecri misile / Mahkûm olup kalmışlar bürokratik usule / İndirin bedelleri, derman olun dertlere / Yoksa bırakacaklar borç gelecek nesile!

Bütçe değil esnafa sunulan darağacı / Satamazsa narını, kesilir nar ağacı / Burda turizmci, tarım, direği ekonominin / Nasıl dursun ayakta, kesersen her ağacı.

Türkü der “Ferayi’dir gızın adı Ferayi” / Sayenizde eritti gitti Dolar Lirayı / Artık çıkacak düze, ödeyecek borcunu / İşçi, memur, emekli, bulabilse parayı.

Asgari ücret arttı lakin gören olmadı / Dolar fırladı gitti elde zam mam kalmadı / Ölür diye umdunuz, amma çok çetin çıktı / Direniyor emekli; inadına ölmedi.

Bakılmıyor yüzüne, ne diyek eşe dosta? / Durdu inşaat işi, ne yapsın işçi, usta / Satamıyor taşını, ticaret tümden bitti / Mermercinin işi zor, sanki hepisi yasta.

Fırladı yem fiyatı, balıkçılık bitiyor / Millet üretip yok pahasına satıyor / Kredi faizine yetişmiyor güç şimdi / İşletmelerin çoğu dükkânı kapatıyor.

Bütçede bir kalem yok yüzleri güldürecek / Can çekişen sektörü büsbütün öldürecek / Güvenme vergisine mazotun, sigaranın / Üretemezse millet, nasıl vergi verecek.

“Çökertme’den çıktım da başım selamet” değil / Bunu herkes biliyor gizli malumat değil / Terör vurur her yerde, ülke kan gölü oldu / Dış politika çökmüş, hayra alamet değil.

Bomba, silah patlıyor, vuruluyor fidanlar / Durdurun bu terörü, geri gelmez gidenler / Sade lafla olmuyor, uyanın tedbir alın, / Cezasını çekmeli bize bunu edenler.

AKP döneminde işsizlik rekor kırdı / Dertlerin, şikayetin kesilmiyor hiç ardı / Millet karamsar şimdi, umutları tükendi / Sahi sonu ne oldu, AB rüyası vardı.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi / Altı yüz bin mezunla işsizlik abidesi / Atanmayı bekliyor yüz binlerce öğretmen / İşsiz gezer altmış bin ziraat mühendisi.

Bütçe derman sunmuyor talebe dertlerine / Bir kez de ciddi bakın eğitim şartlarına / Fakir, köylü gücü yok, ev tutamaz şehirde / Ağırlık verin artık öğrenci yurtlarına.

Bu tutarsız bütçeye beklemeyin methiye / Ne bir otel çalışır ne de açık şantiye / Bodrum, Marmaris, Datça umutsuzca bekliyor / Tursitler gelmez oldu, sinek avlar Fethiye.

Değerli vatandaşlar; bu sözüm herkes için / “Çıkıp Belen Kahvesine” bir soğuk su için / Sizi duyan yok artık, herkes kendi işinde / Fark edin gücünüzü, doğru iktidar seçin.

Sizden umudu kesti şu Ege’nin efesi / Kısılmış, duyulmuyor Kerimoğlu’nun sesi / Adet yerini bulsun diye konmuş kalemler / Derman olmaz yaraya, AKP’nin bütçesi.

Diyeceğim odur ki, Aşşa Köylü Haçça’ya / Bu sene de zırnık yok Menteşe’ye Muğla’ya, / Sevgili vatandaşlar, kıymetli hemşeriler / Umut başka bahara; bel bağlaman bu bütçeye.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık