Kar, Milas’ı “kuşattı”!

Kar, Milas’ı “kuşattı”!
  • 07 January 2015, Wednesday 7:49

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

"Sibirya Soğukları" geliyor denmişti, geldi netekim!..

Dondurucu soğuk ve zaman zaman etkili olan rüzgarla birlikte lapa lapa kar yağışı ... Tablo bu.

Dün öğle saatlerinde ilçemizde, Milas Belediyesi anons sisteminden; "Yatağan’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, o yöne gidecek olan vatandaşların tedbirli olmaları, araç lastiklerine zincir takmaları ..." uyarıları yapılıyordu.

Bu notları yazdığımız öğlen saatlerinde hava soğuk ve puslu idi. Henüz ilçemiz merkezinde kar yağışı görülmemişti ama yakın-uzak çevremiz, önceki gece yağan karla kuşatılmış durumdaydı.

Milas’tan çıkıp Yatağan yoluna girdiğinizde Boğa Yokuşunun başında, Tuzabat’a varmadan karşılaşıyordunuz karla ... Aksivri zaten bembeyaz karlar içinde. Ören yolu üzerinde Çamköy’den başlamak üzere tepelere doğru ve Geyik Barajı dolayları Türbe çevresinde, kartpostallık karlı görüntüler var ...

Önceki gece saat 22 sıralarında birçok hemşehrimiz, karla buluşmak üzere Beypınarı ve Türbe dolaylarına koştular ve netekim, ‘sanki önceden sözleşmiş gibi’ karla bir güzel buluştular...

Dün gecenin; çizmeye çalıştığımız ‘karlı tablo’ bakımından biraz daha sert geçebileceğine dikkat çekiliyordu.

Hatta, uzun yıllar sonra ilçemiz merkezinde bile kar yağışının görülebileceği belirtiliyordu...

 

Bazı Köy-Mahalle okulları "tatil" oldu

Milas Kaymakamlığından edinilen bilgiye göre, dün ilçemizin çok sayıda köy-mahallesindeki ilk-orta okulda, "yoğun kar yağışı nedeniyle, özellikle taşıma merkezi olan okullara öğrenciler ve öğretmenlerin ulaşamamaları yüzünden" eğitim-öğretim yapılamadı.

Bu nedenle "tatil olan" okullar; Çukurköy İlkokulu, Kayabükü İlkokulu, Turgutreis İlkokulu, Akkovanlık İlkokulu, Çallı Beylikyurdu İlkokulu, Ortaköy İlk-Ortaokulu, Sakarkaya İlk-Ortaokulu, Fesleğen İlkokulu, Çiftlik İlkokulu, Karacahisar İlkokulu, İkiztaş İlkokulu ve Çomakdağ Kızılağaç İlkokulu olarak belirtildi.

Bu arada, kar yağışının etkili olduğu yerleşim yerlerinden ilçemiz merkezindeki lise ve dengi okullara gelen öğrencilerin de ulaşımının sağlanamadığı bildirildi.

 

Muğla’da ‘kar mesaisi’: Kar nedeniyle kapanan yollar açılmaya çalışılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, kar yağışı nedeniyle kapanan yolların ulaşıma açılması için başlattığı kar mesaisine ara verilmeden devam edildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri, ilimiz genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları tekrar ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, Menteşe-Yılanlı-Göktepe yolu, Menteşe-Dağpınarı-Zeytinköy, Menteşe-Çiftlik-Kafaca, Menteşe-Karacaören-Yörükoğlu, Menteşe-Akyerler, Menteşe-Avcılar, Kavaklıdere-Nebiler-Kuyualanı, Ula-Çakmak-Turgut, Ula-Karabörtlen-Arıcılar, Yatağan-Turgutlar, Milas-Çamlıyurt, Milas-Çukur, Milas-Sakarkaya, Seydikemer-Söğütlüdere mevkilerinde kapanan yolları tekrar ulaşıma açmak için var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Beklenen kar yağışı Muğla ilimizde de etkisini göstermeye başladı. Ekiplerimiz kar nedeniyle kapanan yolları ulaşıma açmak için insanüstü bir çaba sarf ediyor. Vatandaşlarımızın kötü hava koşullarından etkilenmemeleri için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık