Karanlıktan kurtulmak için…

Adem KANKAYNAR -

Karanlıktan kurtulmak için…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Okuma-Yazma Seferberliği için İlçede başlatılan çalışmalar, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce kamuoyuna anlatıldı.

Konuya ilişkin Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında, Merkez Müdür Yardımcısı Mehmet Karakuş tarafından bir bilgilendirmede bulunulurken, Milas Kaymakamı Eren Arslan da, başlatılan çalışmanın ara verilmeden devam edeceğini söyledi.

Merkez Müdür Yardımcısı Karakuş, ilçe genelindeki tüm mahalle muhtarlarına ve okul müdürlüklerine toplu mesaj atıldığını, hazırlatılan afişlerin dağıtılarak duyurusunun yapıldığını ve hatta cami imamlarına resmi yazı yazılarak, vaazlarında konuyu halka duyurmalarını istediklerini belirterek;

“Şu ana kadar okuma-yazma bilmeyen 148 vatandaşımızın bilgisi ulaştı. Biz de ilçe merkezi ve bağlı mahallelerden 15’inde kurs başlattık. 5 mahallede de kurs açılması için çalışmalar sürüyor.

Birinci etapta 60 saat, ikinci etapta 80 saat, hızlandırılmış kursta ise 40 saat üzerinden kurs verilecek ve kursun sonunda da sınav yapılacak. Sınavda başarılı olan kursiyerlerimize sınav sonrası belgeleri verilecek” dedi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan ise ilçe genelinde okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız kalmayıncaya kadar kursların devam edeceğini belirterek; “Ancak bu noktada vatandaşımızın da istekli olması gerekiyor. Kişiyi zorla kursa getirmemiz ya da hasta yatağındaki birini kursa getirme şansımız yok” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Kaymakam Arslan ve beraberindekiler, kurs görülen bir sınıfa girerek, kursiyerlerle görüştüler.

Kaymakam Arslan, kursiyer bayanlara; “Gözünüzü korkutan bir durum olmasın. Sizin, geçmişte başardıklarınızın yanında bu kurs, sıradan bir iştir. Sakın yılgınlık göstermeyin. İllaki tek kursa katılacaksınız diye bir şey yok, öğreninceye kadar bu kurslara katılabilirsiniz” diyerek, kursiyerlere moral verdi.

Düzenlenen basın toplantısına; Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, Merkez Müdür Yardımcısı Mehmet Karakuş, İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Hayırtlı-Ahmetçavuş Mahalle muhtarı Ayhan Demirçivi de katıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık