Karaova Şenliklerine Milas damga vurdu…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Karaova Şenliklerine Milas damga vurdu…
  • 06 September 2018, Thursday 7:28

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle 31 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Karaova Bağ Bozumu Şenlikleri’ne katılan Milaslı Yörükler damga vurdu.

Karaova Bağ Bozumu Şenlikleri, her yıl olduğu gibi, bu yıl da herkesin büyük bir coşkuyla katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.Kumbahçe Meydanı’ndan başlayan ve renkli görüntülere sahne olan kortej, Belediye Meydanı’nda sona erdi. Kortejin ardından Cumartesi sabah, Mumcular Mustafa Kalem Parkı’nda devam eden şenliklerde ise Yörük-Türkmen geleneği bütün yönleriyle bir kez daha yaşatıldı.

Şenliklere katılan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından sergilenen gösteri büyük bir ilgi ile izlenirken, Dernek Başkanı Erkan Turgut, 4’ncüsü düzenlenen Karaova Bağ Bozumu Şenlikleri gibi kültürel etkinliklerin sayısının daha artması gerektiğine vurgu yaptı. Dernek Başkanı Erkan Turgut; “Toplumu bir araya getiren bu tür kültürel etkinliklerin sayısı çoğaldıkça, insanlar arasındaki birlik ve beraberlik, dayanışma, kaynaşma da o oranda artacaktır. Özlediğimiz, her defasında vurgu yaptığımız toplumsal barış, bu tür sosyal etkinliklerle daha kısa sürede tesis edilirken, yaşamaya ve yaşatmaya çalıştığımız Yörük-Türkmen geleneği başta olmak üzere, milletimize has birçok gelenek, kendi yörelerinde sergilenecek, böylece unutulmaya yüz tutmaktan kurtulacaktır.

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen, Bodrum gibi dünyanın turizm cenneti olarak kabul edilen bir yerde, yöresel kıyafetler, geçmişten günümüze taşınan örf ve adetler güzel bir organizasyonla sergilenirken, hafta sonu tatilini geçirmek üzere Bodrum’da bulunan yerli ve yabancı konuklarımız tarafından da ilgi ile izlendi.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği olarak bizler de bu şenliklere katıldık ve kendi yöremizin örf ve adetlerini, Yörük-Türkmen geleneğini Milas başta olmak üzere bütün bu coğrafyada yaşamaya ve yaşatmaya çalıştığımızı gösterdik.

Başta Bodrum Belediyesi ve Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği olmak üzere şenliklerin düzenlemesinde emeği geçen herkese, bu kültürü yaşatma adına gösterdikleri çaba için teşekkür ediyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık