Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Karianda Zeytinyağı MİTSO'dan AB coğrafi işareti alan 19'uncu marka oldu. "AB COĞRAFİ İŞARETİ, ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİSİNİ UYANDIRDI"

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas zeytinyağına Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret alınmasıyla birlikte zeytinyağı üreticileri ardı ardına yağlarına coğrafi işaret etiketi almaya başladılar. MİTSO'dan AB coğrafi işareti alan 19'uncu marka Mehmet Ateş'in "Karianda" zeytinyağı oldu.

Karianda Zeytinyağı MİTSO'dan AB coğrafi işareti alan 19'uncu marka oldu.

 Milas'ın Derince mahallesindeki zeytinliklerinden elde ettikleri zeytinleri yine aynı mahalledeki kendilerine ait fabrikada sıkarak zeytinyağı elde eden Mutlular Tarım Ltd Şirketi sahibi Mehmet Ateş, "Karianda" markalı zeytinyağına coğrafi işaret etiketlerini MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu'ndan aldı.

    MİTSO'nun Milas zeytinyağına önce Türkiye'den, sonra da AB'den coğrafi işaret almasının yıllarca uykuda olan zeytinyağı üreticilerini adeta yeniden canlandırdığını belirten Mehmet Ateş, "Zeytinyağı üreticileri olarak yıllardır adeta bir uykudaydık. Zeytinyağını üretiyor fakat karşılığını alamadığımız için umutsuzca üretim yapıyorduk. AB coğrafi işareti ile zeytinyağımız ilk kez hak ettiği değeri bulmaya başladı. Biz de zeytinyağı üreticileri olarak artık daha kaliteli zeytinyağı üretmek için çaba göstermeye başladık. Üreticimiz adeta yeniden can buldu. Zeytinyağına böylesine değer kazandıran MİTSO'ya teşekkür ediyorum" dedi.

      MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Milas zeytinyağının AB'den coğrafi işaret almayı başarmış ilk ve tek Türk zeytinyağı olduğunu belirterek "Bundan sonra işimiz daha da zorlaştı. Sorumluluğumuz daha da arttı. Milas zeytinyağının üretim kalitesini korumak ve daha da arttırmak zorundayız. Bunun için MİTSO olarak üreticilerimize her türlü desteği vereceğiz. Zeytinyağı üreticilerimiz de AB coğrafi işaretinden sonra hep ihracatı hedefleyerek üretim yapmalılar" dedi.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis