Katar’a zeytinyağı ihracatı için toplantı yapıldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Katar’a zeytinyağı ihracatı için toplantı yapıldı

MİTSO’da, Milas’ın özgün ürünlerinin ihracıyla ilgili olarak, ilçemizde, başta zeytinyağı olmak üzere markalı üretim yapmakta olan Oda üyesi firmalarla toplantı yapılarak Katar’dan gelen teklif iletildi.

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Katar’dan gelen teklifin Milas ticareti ve ürünleri için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz” dedi.

Toplantıda, ilçemizde markalı ürün üreten firmaların temsilcileri görüşlerini dile getirdiler.

Bu çerçevede, TARİŞ Milas 153 Nolu Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, “Bu bizim için çok güzel bir fırsat. Bunun kıymetini bilip mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor” derken, Ali Osman Menteşe de “Bu bizim için çok büyük bir fırsat. Bu fırsatı kaçırmayalım” dedi.

Zavendik firması adına toplantıya gelen Vedat Sivri, “Zeytinyağı için çok büyük mücadele veriyorsunuz. Size çok teşekkür ediyoruz. Allah yolunuzu açık etsin” diyerek Reşit Özer’e teşekkür etti ve Katar’dan gelen teklifi değerlendireceklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca, firmaların kendi aralarında fiyat rekabetine gitmemeleri konusunda da ilke kararı alınırken, verilecek tekliflerin ‘euro’ olarak yapılması, tüm tekliflerin MİTSO’da toplanması ve yine MİTSO kanalıyla ilgili alıcı firmaya gönderilmesi kararlaştırıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık