“Katkı ve destekleriniz için teşekkürler”

“Katkı ve destekleriniz için teşekkürler”
  • 09 January 2015, Friday 8:00

ÖNDER Haber -

İlçemizin önemli tarım ürünlerinden olan zeytinin tanıtımının daha iyi yapılmasını sağlamak amacıyla ilçemizde geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen Zeytin Hasat Şenliği’nde görev alanlara Milas Kaymakamı Fuat Gürel tarafından teşekkür belgesi verildi…

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, geçtiğimiz yıl 29 – 30 Kasım tarihleri arasında ilçemizde ilk kez düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği’ne katkıda bulunan, destek veren ve şenlikte görev alanları Hükümet Konağında ağırladı.

Milas zeytin ve zeytinyağının tanıtımın yapılması amacıyla düzenlenen "Milas Zeytin Hasat Şenliği"nin geleneksel hale getirilerek her yıl düzenleneceğini belirten Kaymakam Gürel, "Milas’ın zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için ilk adımı attık. Bu adımımız her yıl daha da ileriye dönük olacak. Milas Zeytin Hasat Şenliğimiz gerçekten renkli etkinliklerle geçti. Dernek ve sivil toplum örgütleriyle güzel bir kortej yürüyüşü ile başlayan etkinliğimiz kapsamında, zeytinin hasadı ve sıkım aşaması ile ilgili katılımcılar bilgilendirildi. Üniversitelerden gelen hocalarımız, zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ön plana çıkmış üreticilerimiz ve mühendislerimizin katılımıyla Milas Zeytinciliği ve Geleceği konulu bir panel de düzenlemiştik. Ayrıca Milas Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Zeytin Dostu Derneği’nin panelistleri tarafından Tadım Eğitimi verilmişti" dedi.

Atapark’ta, ülke mutfaklarının tanıtımı ve zeytinyağlı yemek gösterilerinin etkinliğe renk katan diğer unsurlar olduğuna da dikkat çeken Kaymakam Gürel, "Köy sofralarımızın tadım yarışması ve Aregala Gastronomi Federasyonu üyeleri tarafından yapılan gösteriler gerçekten çok güzeldi. Yabancı şeflerimizin de etkinliğe değer kattığını düşünüyorum. Çöllüoğlu Han’da zeytin ile ilgili açılan fotoğraf sergileri de beğeni toplamıştı. Milli Piyango’nun 29 Kasım tarihli çekilişi de ilçemizde yapılmıştı" dedi.

Zeytin Hasat Şenliği’nin gerçekleşmesinde, Milas Belediyesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Meslek Yüksekokulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürlüğü, Milas Ziraat Odası Başkanlığı, Milas Turizm Danışma Bürosu, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası, TARİŞ 153 No'lu Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi, Milas Süt Üreticileri Birliği gibi kurum ve sivil toplum örgütlerinin katkı ve desteklerde bulunduğunu belirten Kaymakam Gürel, emek veren herkese teşekkür etti.

Şenlikte görev alan Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilere de ayrıca teşekkür eden Kaymakam Gürel, "Öğrencilerimiz gibi geri planda kalan fakat çok güzel çalışmalar ortaya çıkaran arkadaşlarımız oldu. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaymakam Gürel, katılımcılarla yaptığı sohbetin ardından teşekkür belgelerini sahiplerine teslim etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık