Katliama tepkiler sürüyor

ÖNDER Haber -

Katliama tepkiler sürüyor

Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul’da bir eğlence mekanında meydana gelen terör saldırısına tepkiler sürüyor.

 

Muğla Barosu Başkanı

Cumhur Uzun

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Bir ülkenin güvenliğine kast eden iç ve dış düşmanlar olabilir. Aslında bunları etkisizleştirmektir güvenlik. Bu etkisizleştirmeyi başaramadığınız zaman, siz güvenlik zafiyeti içindesinizdir. Asli görevinizi tam olarak yerine getiremiyorsunuz demektir” dedi.

Uzun, “Yeni yıla merhaba demeden, başsağlığı diliyoruz”  ifadeleri ile başladığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Oysa ne umutla beklemiştik 2017’nin gelmesini. 2016 yılında çok acılar çekmiş ve adeta bitiyor olmasına sevinmiştik. Elbette biliyorduk ertesi günün herşeyi değiştirecek bir sihir taşımadığını, ama yine de ummak, ümit etmek istiyorduk işte. Olmadı. Olmadı. Yine olmadı.

Yeni yıl başlayalı daha 1 saat olmuştu ki, hepimizi şok eden o üzücü haber geldi. “İstanbul’da bir eğlence kulübüne silahlı saldırı düzenlendi.” İrkildik, inanamadık ve sonra yıkıldık.

Hainler, alçaklar, yine işbaşında, savunmasız ve masum insanları öldürmeye devam ediyordu.

Devam ediyordu kanla beslenenler, masum insan kanı içmeye devam ediyorlardı.

Varlık sebebi terör olanın, varlık sebebi kan dökmek olanın ve kandan beslenenlerin başka bir şey yapmaları onlardan beklenemezdi elbet.

O yüzden, onların ne yaptığıyla değil, bizim ne yapıp, neyi yapmadığımızla ilgilenmek gerekiyordu artık”

 

‘Güvenlik Zafiyeti’

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, açıklamasında daha sonra, “Devletin asli görevi ülke genelinde güvenliği sağlamaktır. Yurttaşlar, kendi ülkelerinde her yönüyle güvenli bir ortamda yaşamak ve özgürlüklerini geliştirmek isterler” dedi ve ‘güvenlik zaafiyeti’ne şöyle dikkat çekti:

“Bir ülkenin güvenliğine kast eden iç ve dış düşmanlar olabilir. Aslında bunları etkisizleştirmektir güvenlik. Bu etkisizleştirmeyi başaramadığınız zaman, siz güvenlik zafiyeti içindesinizdir. Asli görevinizi tam olarak yerine getiremiyorsunuz demektir.Güvenlik zafiyeti olmamasını temin ile ödevli olan hükümettir.

Bilerek ya da bilmeyerek, diyanet eliyle buraları ve buradakilerini hedef göstermek, yine hükümetin sorumluluğundadır. İstanbul’un tam ortasında, Ortaköy’de, silahlı bir kişinin, intihar eylemi olmadan 39 canı alması, onları öldürmesi, bir güvenlik zafiyetidir.

Elbette ülkemizde onlarca bu tür saldırı daha başlamadan engelleniyordur. Ancak bu durum, gerçekleşen saldırı ve yitirilen canları açıklamaya yetmez. Güvenlik “sıfır hata” ile sürdürülmesi gereken bir kamu hizmetidir. Tek bir hata dahi affedilemez. Çünkü tek bir hata, 39 insan canı demektir.

Öte yandan, benim hatırladığım bu ülkede yılbaşı gecesi, eğlence yerlerinde yaşanmış bir başka vahşet yok.

Yılbaşı gecesi bir eğlence yerini basıp, oradakileri hunharca katledebilecek bir cani psikolojisi yaratmamak ve varsa canilerin zihinlerini bu tür düşüncelerden arındırmak yine hükümet politikalarının ve hükümetlerin ödevidir.

Yapmayın. Caniler yarattırmayın. Canilerin masum insanlarımızı öldürmesine geçit vermeyin.

Terör ve teröriste geçit verilmeyen bir yıl olması arzusuyla, katledilen canlara Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve ulusumuza sabır ve başsağlığı dilerken, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Hepimizin başısağolsun.”

 

Birleşik HAZİRAN

Hareketi Milas Meclisi

Birleşik HAZİRAN Hareketi Milas Meclisi’nce yapılan “İnsanlık düşmanlarını lanetliyoruz! Her şeye rağmen hayat kazanacak!” başlıklı açıklşama ise şöyle:

Örgütlü kötülüğün temsilcileri bir kez daha insanlığı hedef aldı.

Yeni yılın ilk günü sabaha karşı Reina’ya yapılan saldırıda 39 kişi öldürüldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Her şey apaçık ortada; hayatla ölüm, aydınlıkla karanlık arasındaki bir savaş bu.

Bunun ötesinde söylenecek her sözün anlamsız kaldığı bir yerdeyiz.

Katil, günlerdir yeni yıl kutlamalarına karşı sürdürülen gerici kampanyanın yarattığı bir ortamda bastı tetiğe.

Katliamın azmettiricisi Cumhuriyetin kazanımlarına ve insanlığın evrensel değerlerine her vesileyle saldıran AKP Saray Rejimidir, islamcı faşist zihniyettir.

Ne yaparlarsa yapsınlar, ne tür yöntem kullanırlarsa kullansınlar aydınlık bir gelecek düşümüzü elimizden alamayacaklar.

Her şeye rağmen memleket, her şeye rağmen insanlık, her şeye rağmen hayat kazanacak!

Bu kör karanlığı, bu karanlığı her gün her saat büyüten örgütlü kötülüğü lanetliyor, ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık