Kayıp Yorulmaz’ın cesedi bulundu

Kayıp Yorulmaz’ın cesedi bulundu

27 Ocak 2018 Cumartesi günü, ailesiyle birlikte zeytin toplamak üzere gittikleri arazide kaybolan zihinsel engelli Mustafa Ali Yorulmaz’ın 11 gün sonra cesedi, bir çoban tarafından bulundu. İlk yapılan incelemelerde Yorulmaz’ın 4 gün önce hayatını kaybettiği belirlendi.

 

 İlçemize bağlı Kırcağız Mahallesi Akdağ Mevkii’nde, keçilerini otlatan 36 yaşındaki İsmail Çelik tarafından bulunan zihinsel engelli Mustafa Ali Yorulmaz’ın cansız bedeni 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bugün sabah saatlerinde keçilerini otlatan çoban tarafından Kırcağız Mahalle Muhtarı Fikret Turgut’a haber verildi. Ardından da Muhtar Turgut tarafından durumun jandarmaya haber verilmesi üzerine olay mahalline çok sayıda jandarma ve olay yeri inceleme personeli sevk edildi.

Talihsiz gencin anne ve babasının yanı sıra yakınları da olay yerine gelerek, bulunan cesedin Mustafa Ali olup olmadığını merakla gözlerle beklediler. Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan’ın talimatı üzerine olay yerine hiç kimse yaklaştırılmazken yapılan incelemede, bulunan cesedin 11 gün önce Kırcağız Mahallesi’ndeki zeytinlik arazide kaybolan ve bütün aramalara rağmen bir iz bulunamayan 29 yaşındaki zihinsel engelli Mustafa Ali Yorulmaz’a ait olduğu anlaşıldı.

Olay mahallinde detaylı bir arama yapan jandarma ekipleri, yaklaşık 1 metre genişliğinde ve 40 cm yüksekliğinde dere yatağında ölü bulunan Yorulmaz’ın cesedini dere yatağının içinden çıkararak detaylı inceleme yaptılar.

Bu arada yapılan inceleme çalışmalarını yaşlı gözlerle izleyen baba Murat Yorulmaz’ı ise sakinleştirmek hiç de kolay olmadı.

 

Dağlık alandaki olay mahalline ulaşmak kolay olmadı…

 

Talihsiz gencin cesedinin bulunduğu alana araçlarla ulaşmak mümkün olmadığı için jandarma ekipleri ve gencin yakınları yaklaşık 2 km yürüyerek olay yerine ulaşabildiler. Kırcağız Mahalle Muhtarı Fikret Turgut ve cesedi bulan çoban İsmail Çelik’in rehberliğinde, olay mahalline ulaşmaya çalışan jandarma, yola düşen ve yolu araç geçişine kapatan çam ağacını da balta ile keserek yolu açabildi.

 

Yakınları fenalık geçirdi…

 

Talihsiz gencin cesedi, bulunduğu noktadan alınarak, araçların beklediği yere ceset torbası içinde getirildiğinde ise bekleyen annesi ve yakınları fenalık geçirdiler. Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, annesi ve diğer yakınlarını sakinleştirmek için yoğun bir çaba harcarken, zihinsel engelli Mustafa Ali Yorulmaz’ın cesedi, bekleyen cenaze nakil aracına bindirilerek, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili jandarma tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

  

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık