Kaymakam Arslan, 2017 yılını değerlendirdi…

Adem KANKAYNAR -

Kaymakam Arslan, 2017 yılını değerlendirdi…

 

Milas Kaymakamı Eren Arslan, MİTSO Lokali’nde düzenlediği basın toplantısında, 2017 yılına ait birçok konuda istatistik verilerini açıklarken, özellikle uygulanan para cezalarındaki artışa dikkat çekti. Asayiş olaylarında ise bir önceki yıla göre gözle görülür bir azalmanın meydana geldiğini belirten Kaymakam Arslan, geniş bir alana sahip ilçede tam anlamıyla güvenliğin sağlanabilmesi için yeterli personel sayısına ulaşılması gerektiğini vurguladı.

 

Basın mensuplarıyla MİTSO Lokali’nde bir araya gelen Milas Kaymakamı Eren Arslan, 2017 yılında ilçemiz genelinde meydana gelen asayiş olayları, genel güvenlik konuları ve gündemde olan yatırımlarla ilgili konuları paylaştı.

Geçtiğimiz yıl özellikle trafik uygulamalarında, kurallara uymayan sürücülere kesilen idari para cezalarının yüzde 90 oranında artış gösterdiğine dikkat çekerek; “Aslında ceza kesmenin bir çözüm olmadığını biliyoruz. Sadece kesilen cezaların caydırıcı özelliğini kullanmaya çalışıyoruz. Bu konuda para cezası kesmek yerine, bilinçli ve kurallara uymayı bir yaşam felsefesi haline getiren bir toplumu oluşturmamız gerekiyor. Bu da ancak eğitimle mümkündür. Bu konuda ilgili kurumlarımız sürekli eğitim çalışmaları yapıyorlar. Daha ilkokul sıralarındaki çocuklara, trafik kuralları anlatılmaya, kuralları öğretmeye ve uyulması gerektiği vurgulanıyor.

Geçtiğimiz yıl jandarma bölgesinde çeşitli konularda uygulanan idari para cezaları 140 bin lira civarında iken, polisin sorumluluk alanında bu rakam bir milyon liradan fazla” dedi.

 

“Asayiş olaylarında

gözle görülür bir

azalma var”

Milas Kaymakamı Eren Arslan, 2017 yılında ilçe genelinde meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili de çeşitli rakamları basın mensuplarıyla paylaşırken; “Hem jandarma, hem de polisimizin sorumluluk alanında meydana gelen; gasp, hırsızlık, kapkaç, cinayet vb. asayiş olaylarında, bir önceki yıla göre gözle görülür bir azalma var. Bu sonuç, bir anlamda ilçemizin güvenli bir ilçe olduğunu gösterir. Oysa sözünü ettiğimiz alan, 2144 km’lik bir alan ve böyle geniş bir alanda güvenliği sağlamak hiç kolay olmasa gerek. Ancak güvenlik güçlerimiz büyük bir özveriyle, görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorlar” dedi.

 

“Evlenme ve

boşanmalarda ters

bir durum yok”

Nüfus artışı göz önüne alındığında, 2017 yılında 903 kişi evlenirken, 243 kişinin de boşandığını belirten Kaymakam Arslan; “Aslında Türkiye standartları baz alındığında rakamlarda ters bir durumun olmadığını görüyoruz. 1800 kişi doğarken, doğal nedenler veya farklı sebeplerle ölen insan sayısının da 800’ler de olduğu görülüyor” dedi.

 

Yatırımlar…

Açıklamasının son bölümünde ise ilçemizde yapımı devam eden veya proje onay safhasında olan birçok yatırımın da olduğunu ifade eden Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Yapımı devam eden yeni devlet hastanesi, aynı bölgede yapımına başlanacak olan huzur evi, eğitim kampusu olarak adlandırdığımız bölgede yine yapımı devam eden iki lisemiz, Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu alanda yeni yapılacak kaymakamlık binası, Yüksekokul ve Veterinerlik Fakültesi’nin bulunduğu alanda yapılacak olan kapalı spor salonu, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde öğrenci kabul edecek olan yurt binamız ve daha proje aşamasında olan birçok yatırım, ilçemizin geleceğini şekillendirecek yatırımlardır. Umarım bir aksilik yaşanmadan bu projeler tamamlanır ve hizmet vermeye başlar” dedi.

 

Sorular…

Basın mensuplarının çeşitli konularda sorduğu soruları da yanıtlayan Milas Kaymakamı Eren Arslan, ‘İçişleri Bakanlığı kent merkezlerinde, mahalle ve sokak aralarında düğün-nişan törenlerini yasakladı. Yaz sezonunda bölgemizde yoğun bir nişan-düğün törenleri yapılacak. Özellikle kırsalda kapalı düğün salonları yok. Bu konuda nasıl bir uygulama yapılacak’ şeklinde sorulan bir soruya şöyle yanıt verdi:

“Yaz dönemlerinde yani okullarımızın kapalı olduğu dönemlerde, bu tür törenlerin, kırsal bölgelerimizde okul bahçelerinde yapılmasına izin veriyoruz. Burada belediye de bir takım önlemler aldığında hiçbir sorun yaşanmaz. İhtiyaç da karşılanmış olur. Ancak gürültü, alkol alınmasıyla birlikte ortaya çıkacak kavga, silah sıkma gibi hoş olmayan durumlar meydana gelirse, kolluk kuvvetlerimiz de gereğini yaparlar. Ama kent içinde sokak aralarında düğün olayı böyle değil. Kent içinde sokaklar ve caddeler kapatılarak düğün yapılmayacak, buna son vereceğiz”.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık