Kaymakam Arslan, Başkan Atıcı’yı ziyaret etti

ÖNDER Haber/ Şahin ŞAHİN

Kaymakam Arslan,  Başkan Atıcı’yı ziyaret etti

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’yı ziyaret ederek Oda çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İlçemizdeki STK’ları ziyaret eden Kaymakam Arslan, Milas Ziraat Odası Başkanı

 

 

İsmail Atıcı’yı makamında ziyaret etti. İlçemizde gerçekleştirilen çalışmaların başarıya ulaşmasında STK’lar ve kurumlar arasındaki dayanışmanın, işbirliğinin büyük önem taşıdığını ifade eden Kaymakam Arslan, bu manada katkı sunan ve özveri gösteren Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’ya teşekkür etti.

MiZO Basın Bürosundan edinilen bilgiye göre, Kaymakam Arslan’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Atıcı, “Çiftçilerimizin kırsal alandaki sorunlarına gösterdiğiniz duyarlılık ve çözümleme gayretlerinizden dolayı çiftçilerimiz adına teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz” diyerek kendisine Odanın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Milaslı çiftçilerin devlet desteklemelerinden faydalanabilmesi için yoğun bir mesai harcayarak ÇKS işlemlerini tamamladıklarını söyleyen Başkan Atıcı, bunun yanı sıra Odada görevli ziraat mühendislerinin tarımsal üretim alanlarında inceleme yaparak çiftçilere yardımcı olduklarını belirtti.

Milas’ın en önemli ürünü olan zeytinde bu yıl Akdeniz sineği tehlikesinin arttığına dikkat çeken Başkan Atıcı, “Akdeniz sineği zeytin meyvesine büyük zarar veriyor. Bu yıl zeytin veren alanlar az olduğu için bu sinek yoğun bir şekilde bu üretim alanlarına hücum edecek. Bu nedenle mücadele şart! Odamızdaki ziraat mühendisleri tuzaklar kurarak saha araştırmalarında bu riskin ciddi oluğunu belirledi.Yakın zamanda zeytin sineğiyle ilgili gerek ilaçla gerekse organik mücadele için çiftçilerimize uyarılarımız olacak” diye konuştu.

“İSTİŞARELERİMİZİN MEYVESİNİ ALIYORUZ”

 

Damlıboğaz, İçme, Savran, Yaşyer ve Avşar gibi mahallelerde yaşanan sulama sorununun çözümü için geçmiş dönemde yapılan toplantıların olumlu sonuçlarını aldıklarını söyleyen Başkan Atıcı, sulama sezonunun şu an itibariyle sıkıntısız geçtiğini belirterek, “Akgedik Barajı Milaslı çiftçilerimiz için çok önemli. Çünkü Akgedik hem Milas Ovasında çiftçilik yapan hem de Damlıboğaz, İçme, Savran, Yaşyer ve Avşar bölgesindeki çiftçilerimizin tarımsal sulamalarının kaynağıdır. Çiftçimize tarımsal sulama çalışmalarında destek veren Milas Kaymakamlığına, DSİ Bölge ve Muğla Şube Müdürlüğümüze, AK Parti İlçe Başkanlığımıza ve İlçe Başkanımız Fahri Acar’a çiftçilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Akgedik Barajı’nda incelemelerde bulundular

Milas Kaymakamı Eren Arslan; Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Milas Ziraat Odası Ovakışlacık Temsilcisi Halil İbrahim Akar ile birlikte hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Başkan Atıcı ile birlikte Akgedik Barajı ile barajın dereye deşarj noktasında incelemelerde bulundu.

Orada yaptığı açıklamada, suyun öneminin her geçen gün arttığını belirten Kaymakam Arslan, “Tüm çiftçilerimizin suyu en etkin ve verimli bir şekilde kullanmasını bekliyoruz. Lütfen suyumuzu israf etmeyelim” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık