Kaymakam Arslan ve Başkan Tokat’tan, Milas Kent Konseyi’ne övgüler

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Kaymakam Arslan ve Başkan Tokat’tan, Milas Kent Konseyi’ne övgüler

Milas Kent Konseyi’nin Şubat 2017’de yapılan Genel Kurulu’nda göreve gelen yeni Yürütme Kurulu üyeleri, dün Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret ettiler.

Önce Kaymakam Arslan’ı ziyaret eden Kent Konseyi Yürütme Kurulu, şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar ve bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

 

Milas: ‘Demokratik, Katılımcı Yerel Yönetim’ deneyimine sahip bir kent

Kent Konseyi Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Yürütme Kurulu üyelerini tanıttıktan sonra, Milas’ın gün geçtikçe büyüdüğünü ve buna bağlı olarak sorunlarının da aynı ölçüde büyüdüğünü belirtti.

Milas’ın, Kent Konseyi örgütlenmeleri ile ilgili olarak 2009 yılında Belediye Kanunu’na yapılan ekleme öncesinde ‘Kent Senatosu’ ve ‘Kent Kurultayı’ gibi adlarla ‘Yönetime Katılma’-‘Demokratik, Katılımcı Yerel Yönetim’ deneyimlerine sahip olan, katılımcılığı hep sürdüren bir kent olduğuna dikkat çeken Günlük; Kent Konseyi olarak kentin global sorunlarına çareler üretmek doğrultusunda yürüttükleri çabaları sürdüreceklerini, ancak, bunun tüm kurumlarla birlikte, karşılıklı diyalog içinde yapılmasının gerektiğini, bu anlamda, Milas’ın geleceğinin planlanması sürecinde, Belediye, Kaymakamlık, diğer kamu kurumlarıyla işbirliği içinde, çeşitli platformlarda fikir üretmek amaçlı çalışmalar üretmeyi arzuladıklarını, Kaymakamlık olarak yapılacak benzer çalışmalarda Kent Konseyi’nin de yeralması için gayret edilmesini rica etti.

Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, konuşmasında, TKİ lojmanlarının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi’ne kazandırılması sürecinde Kent Konseyi’nin girişimlerini ve kamuoyu oluşturma çalışmalarını da özetleyerek, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın, Yürütme Kurulu’nun ilk ziyaretindeki ‘ikinci fakülte’ sözünü verdiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde Sayın Rektörü, Valimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı da ziyaret ederek, hem bu konuyu, hem de ilçemizin diğer sorunlarını gündeme taşıyacağız” dedi.

 

Başka pek çok ilde rastlanılmayacak kadar güzel ve kurumsal çalışmalar

Kaymakam Eren Arslan da, Milas’ta göreve başladığından bu yana Kent Konseyi’nin çalışmalarının, başka pek çok ilde rastlanılmayacak kadar güzel ve kurumsal bir şekilde yürütüldüğünü izlediğini belirterek, çalışmaları için Millas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na teşekkür etti.

Kaymakam Arslan, Milas’a dair bir Stratejik Plan çalışması içinde olduklarını da belirterek, bu konularda Belediye, sivil toplum kuruluşları ve odalarla birlikte çalışmalar yapacaklarını, bu çalışmalarda Kent Konseyi’nin de yer alabileceğini vurguladı.

 

Kent Konseyi güzel çalışmalara imza atıyor

Toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından Kaymakamlık makamından ayrılan Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı da ziyaret etti.

Ziyarette, önümüzdeki dönemde yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili olarak Başkan Tokat’a bilgi verildi. Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, burada da, Kent Konseyi’nin çalışmalarını yürütmesi için Arasta Park’ta tahsis edilen Kent Konseyi Bürosu için Belediye Başkanı Tokat’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Tokat da, Kent Konseyi’nin güzel çalışmalara imza attığını belirterek, “Önümüzdeki dönem, hep birlikte çok daha güzel işler yapabileceğimiz bir dönemdir. Bugüne kadar olduğu gibi, çalışmalarınızda, imkanlarımız ölçüsünde desteklerimizi sürdüreceğimiz açıktır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık