Kaymakam Arslan, Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’yi ziyaret etti

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

Kaymakam Arslan, Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’yi ziyaret etti

Milas Kaymakamı Eren Arslan, 28 Şubat Salı günü Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’yi ziyaret etti. Santral girişinde Personel ve İdari İşler Direktörü Cafer Varol, Personel Müdürü Tayyar Koçak ve İdari ve Sosyal İşler Müdürü Hüsnü Hakan Tekeli tarafından karşılanan Kaymakam Arslan, buradan Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş Genel Müdürlük binasına geçti.

Burada, tesis hakkında yaptığı bilgilendirmede, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile bu santralleri besleyen açık işletme kömür sahalarının 2014 yılı sonu itibarıyla IC ve Limak grup şirketleri tarafından devralındığını belirten Cafer Varol, “Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrali 5 üniteden ve toplamda 1050 MW kurulu güçten oluşan bir termik santraldir. Ülkemizin yerli kömüre dayalı kurulu gücünün yüzde 10.6’sına, toplam kurulu gücünün de yüzde 1.3’üne tekabül etmektedir. Özelleştirme sonrası ilk işletme dönemi olan 2015 yılını ve 2016 yılında santrallerin performansını daha da yukarıya taşıyarak, ülkemizin toplam elektrik üretiminin yüzde 2.7’sini karşıladık. Bunlara ilaveten şirket olarak çevre ile uyum ve işçi sağlığı ve iş güvenliği anlamında önemli adımlar atılmaya devam etmektedir. Özelleştirme sonrasında Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerimiz, Şirket Yönetici ve çalışanlarımız ile başarılı çalışmalar yaparak ülke değerlerine katkı sağlamaya devam etmenin haklı gururu taşımaktayız” dedi.

Daha sonra, santralin kumanda odasına geçerek burada yetkililerden kömürün yanarak elektriğe dönüşme aşamaları hakkında bilgi alan Kaymakam Arslan diğer birimleri de gezdikten sonra santralden ayrıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık