Kaymakam Gürel’i Etimesgut’a uğurladık!

ÖNDER Haber -

Kaymakam Gürel’i Etimesgut’a uğurladık!

Yayınlanan son Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları Kararnamesi ile Etimesgut Kaymakamlığına atanan Milas Kaymakamı Fuat Gürel ilçemizdeki son veda-teşekkür ziyaretlerini de dün gerçekleştirdikten sonra ilçemizden ayrıldı… Gazetemize de ziyarette bulunan Kaymakam Gürel, “Milas’ta gerçekten kaliteli gazetecilik yapılıyor. İçerikleri ve çalışmalarına göre değerlendirildiğinde birçok yerel basına göre farkı olduğu söylenebilir” dedi…

 

Gazetemizi ziyaret etti

Etimesgut Kaymakamlığı’na atanan Milas Kaymakamı Fuat Gürel dün saat 10’da gazetemizi ziyaret etti. Kaymakam Gürel, 3 buçuk yıllık görev süresi boyunca yerel basın mensuplarıyla olumlu bir çalışma ortamı geçirdiğini belirterek, “Genel olarak baktığımızda Milas basınının farkının olduğunu görüyoruz. Yayınları ve olaylara karşı sorumlu tutumlarıyla dikkat çekiyor. Önder Gazetesi’ni her gün mutlaka okuma fırsatım oluyordu. Gerçekten Milas’a önemli katıklarınız oluyor. Çalışmalarınız için sizlere teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

 

Hükümet Konağı’ndan

veda töreni

Kaymakam Gürel için dün saat 16’da Hükümet Konağı önünde uğurlama tören düzenlendi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve derneklerin yöneticileri, mahalle muhtarları ve hükümet konağı çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen törende duygusal anlar yaşandı.

 

Vatandaşın yerine

kendimizi koyduk

Hükümet Konağı önünde toplananlarla vedalaşmadan önce bir konuşma yapan Kaymakam Gürel, “geldiğimiz gibi gidiyoruz. Dünyanın düzeni bu. Severek gelmiştim Milas’a. Şimdi daha önce bildiğim bir yere gidiyorum. Milas’ı ailecek çok sevmiştik. Milas’ta bıraktığımız siz değerli arkadaşlarımızla çok güzel günlerimiz geçti. Özellikle kurumlar arasındaki iyi diyaloglarla başarılı çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Çalışmalarımızda hep vatandaşın yerine kendimizi koyduk. Bize nasıl davranılmasını istiyorsak o ilke doğrultusunda çalıştık. Güzel hizmetler yaptığımızı düşünüyorum. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve kamu görevlileriyle güzel çalışmalarımız oldu. Milas birçok ilden daha yüksek potansiyelleri olan bir yer. Bu kadar potansiyeli olan ilçenin daha iyi yerlerde olması lazım. Onun için herkesin mücadele etmesi ve çalışması lazım. Buda birlik beraberlik içerisinde çalışmayla olur. Son yıllarda bunu sağlamaya çalıştık. Milas’ın daha gitmesi kat etmesi gereken yolu var. Milas’ın özellikle kültür değerleriyle ön plana çıkıyor. Bu değerleriyle parlayacaktır. Bu sağlanırsa Milas, Bodrum ayarında bir ilçe olacaktır. Bunlar yapılırsa inşallah bundan sonra insanlarımız Bodrum’a geçmek için değil, Milas’a gelmek için yola çıkacak insanlarımız. Hakkınızı helal edin. Bizlere çok emekleriniz oldu. Gittiğimiz yer belli. Yolunuz düşerse Etimesgut’a sizleri beklerim” dedi.

 

Dualar ve gözyaşları

eşliğinde

Kaymakam Gürel’in yaptığı konuşmanın ardından Milas İlçe Müftülüğü yöneticileri tarafından dualar okundu. Daha sonra ise Kaymakam Gürel, Hükümet Konağı önünde bulunanlarla tek tek vedalaştı. Vedalaşmalar sırasında personeller ve kurum yöneticilerinin bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

 

İlçemizdeki 3 buçuk yıllık

görev süresini radyoda

değerlendirdi

İlçemizden ayrılmadan ömce çok yoğun bir ziyaret programını da gerçekleştiren ve bu anlamdaki nezaketiyle de takdir tplayan Kaymakam Gürel, önceki gün Radyo Gözlem’e konuk olup ilçemizdeki 3 buçuk yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları anlattı.

Radyo Gözlem ve Gazete Güney Ege Yazı İşleri Müdürü Gizem Kapusuz’un, “Milas sizi bir yönetici olarak çok sevdi. Tayininiz tüm Milaslıları çok üzdü. Bu gidiş sizce erken mi?” sorusuna; “3 buçuk sene önce Milas’a tayinim çıktı, bu süre zarfında Milas’ta bulunmaktan haz aldım. Daha fazla kalınabilir miydi? Evet, 1 buçuk sene daha kalınabilirdi. Ama Ankara gibi bir il karşıma çıkınca biraz erken de olsa gidiyorum” diyen Kaymakam Gürel, “Milas’ta 3.5 yıl nasıl geçti?” sorusuna ise, “Daha önce Kavaklıdere ilçesinde çalıştım. Kavaklıdere’ye tayinim çıktığında bu bölgeyi çok iyi bilmiyordum. Muğla’yı devasa bir turizm bölgesi olarak biliyordum. Muğla’ya geldiğimde gördüm ki, aslında Muğla ilçeleriyle bir bütün. Bodrum, Fethiye ve Marmaris’in yanıbaşında Milas gibi bir ilçede çalışmak nasip oldu. Geçmişte buraları gezip görmüştüm. 3 buçuk sene içerisinde Milaslıların yakın ilgisiyle karşılaştım. Milas’ta kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımız, Belediye Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, Ziraat Odası Başkanımız, tüm oda başkanlarımız, sivil toplum örgütleri ve tüm vatandaşlarımızla iç içe olmaya çalıştık ve desteklerini gördük. Değerleri çok yüksek olan bir ilçede olduğumu zaten biliyordum ama kendisine yeten, çevresine yeten çok önemli bir merkez olduğunu fark ettim. Bu kapsamda bir kısım sorunlarını tespit edip yapabileceklerimizi planladık ve kuruluşlarla beraber Milas’ın bu değerlerini ön plana çıkarmayla ilgili bir kısım çalışmalarımız oldu. Bundan sonra gelecek arkadaşlar da bu çalışmalara bir şeyler ekleme gayreti içerisinde olacaklardır” dedi.

 

Milas OSB ve

Veteriner Fakültesi

“Düşündüğünüz ve adım attığınız, ancak bitiremediğiniz bir proje var mı?” sorusunun yanıtına, Milas dendiğinde akla birçok değer geldiğine dikkat çekerek başlayan Kaymakam Gürel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki termik santrali olan, enerji sektöründe önemli bir merkez. Çok büyük bir zeytin ve zeytinyağı merkezi. Feldspat maden merkezlerinden bir tanesi. Birçok ilçeye nasip olamayan bir havalimanına sahip. Göreve başladığımda Vali beyle görüştüğümde bana iki konudan bahsetmişti. Birincisi Organize Sanayi Bölgesi. İlgilenilmesi gerektiğinden bahisle. Üzerinde yoğunlaşmam gerektiğini söylemişti. Diğeri Veteriner Fakültesi idi. Bunlarla ilgili zaman içerisinde yoğunlaştık. Özellikle Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili 1997 yılında müteşebbis heyeti oluşturulmuştu. Geçmiş dönemdeki arkadaşlarımızın gayretiyle belli bir aşamaya getirilmiş ama bazı yerlerde tıkanmalar olmuş. Tıkanıklıkların önünü açmak adına bir takım girişimlerde bulunduk ve birçok handikapı, birçok sorunu aşarak belli bir aşamaya getirdiğimizi söyleyebilirim. Ancak bitirmek isteyip de, gitmeye yakın göremediğim bir iş oldu maalesef. 2016’nın sonlarında, aslında orada fabrikaların yükseldiğini görmek arzusundaydık. Ama 2017’ye kaldı. Belki 2018’in başlarında orada fabrikalar yükselecek. Bunu can-ı gönülden görmeyi çok isterdim. Veteriner Fakültesi de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Dekanımız atandı. Ancak yeri ile alakalı bir takım süreçler var, bunu takip ediyor arkadaşlarımız. Bu da gerçekleştiğinde inşallah Milas Veteriner Fakültesi de faal duruma geçecek. Keşke bunlar bitseydi. Burada öğrencileri görseydik. Diğer tarafta fabrikaları görseydik. Çünkü bunlar bu ilçenin kalkınması adına, sosyalleşmesi adına önemli projeler.”

 

Milas Zeytin Hasat Şenliği

Radyo söyleşisi sırasında Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin ortaya çıkışı ve amacı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Gürel, “İlçenin önde gelen insanlarıyla bir toplantı yaparak neler yapabileceğimizi konuştuk. Karşımıza bir takım teklifler geldi. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de Zeytin Hasat Şenliğiydi. İlçemizde 10 milyona yakın zeytin ağacı var ama bunun karşılığında Milas’ta zeytin olup olmadığıyla ilgili tereddütler vardı. 20’nin üzerinde kuruluşla bir şenlik düzenleyelim istedik. Milas’ta varolan bu değeri ön plana çıkarmayı hedefledik ve 1. Milas Zeytin Hasat Şenliğimizi birtakım eksikliklerle beraber yaptık. Daha sonra ikincisini gerçekleştirdik. Ama üçüncüsünü yaptığımızda daha da profesyonelleştik. Amatör ruhla profesyonel bir iş yapmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Böylece Milas’taki bir değeri ülkeye duyurmuş olduk. Memecik çok kaliteli bir zeytin. Bu zeytinden üretilen zeytinyağı bir o kadar sağlık açısından faydalı bir zeytinyağı. Bunun uluslararası arenada isminin duyurulması ve oralarda pazarlanması adına uluslararası bir festival yapılmasında fayda var. Ayrıca markaların oluşması gerekir. Markalaşma konusunda Milas belli bir aşamaya geldi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Memecik zeytinyağının coğrafi işaretini aldı ve bu da çok büyük bir başarıdır” dedi.

 

İncirliin Mağarası

Gökçeler İncirliin Mağarası’nın ilçemiz turizmine kazandırılması süreci hakkında da paylaşımlarda bulunan Kaymakam Gürel, “Bu bölgede varolan bir diğer önemli değerimiz mağaralarımız. Gökçeler kanyonu dediğimiz bölgede birçok mağara mevcut. Bunlardan bir tanesi için de GEKA’ya müracaatta bulunulmuş. Ben de bu projeyi takip ettim. Proje olumlu şekilde onaylanınca 3 senelik yoğun bir çalışma dönemine girdik. Mağaranın tanzimi, ışıklandırılması, yürüyüş parkurlarının yapılması, kanyona uygun bir alanda terasta bir kafeterya yapıldı. Bu sene içerisinde İncirliin Mağarasını 15 bine yakın insan ziyaret etti. İncirliin Mağarası sarkıtları, dikitleriyle, oluşumuyla çok değerli bir mağara. İnşallah bu mağara önümüzdeki süreçte alternatif turizm adına yöremizin önemli değerlerinden biri olacak. Bunun yanında o kanyonda 20’nin üzerinde küçük mağaralarımız mevcut. Bunlarla ilgili yine Kalkınma Ajansından Kaymakamlık olarak bir proje hazırlayıp destek aldık. Bu mağaralarda canlı yaşamış mıdır, sarkıt oluşumu var mıdır diye tespit etmeye çalışıyoruz. 8 tanesi ile ilgili çalışma yaptık. Arkadaşlarımız onu tamamlamak üzereler. Elimizde en azından bir veri olacak. Malum, Milas’ın tarihi çok derinlere gitmekte. İncirliin Mağarasının tarihi 8 bin yıllık geçmişe uzanıyor. Şu anda orada kazılar yapılmakta. Karya’nın dip tarihi araştırılıyor” dedi.

 

Veda

Milaslılara veda eden Milas Kaymakamı Fuat Gürel, “Milas’ı unutmak mümkün değil. Bütün insanlar bu bölgeye akın akın geliyorlar. Belki bir 10 sene sonra Milas’ın nüfusu ikiye katlanacak. Çünkü Milas bir kültür şehri. Bu kadar değerli oluşumların olduğu bir yerleşim yeri. Bu değerler kendini gösterecektir. Böyle bir kültür şehrini unutmak mümkün değil. Sıcak insanlarını unutmak mümkün değil. Herhalde dönüp dolaşıp yine buralara geleceğiz. Görev yaptığım süre içerisinde insanlara eşit davranmaya çalıştım. Hakkaniyet kuralları içerisinde, adaletli bir şekilde hizmet vermeye çalıştım. Bu arada belki yaptığımız bazı faaliyetler, bazı uygulamalar neticesinde bir kısım insanları üzmüş olabilirim. Onlar da haklarını helal etsinler. Hiç kimseyi üzmek gibi bir düşüncemiz asla olmadı. Milaslılar bizleri unutmasın, bizler Milaslıları unutmayacağız. Milaslılar güzel şeyleri hak ediyorlar. Güzel yatırımları hak ediyorlar. Önümüzdeki süreçte Milas hak ettiği yere ulaştığında bizler de mutlu olacağız. Bir Milaslı olarak kendimi addediyorum. Çünkü buranın ekmeğini yedik. Labranda suyunu içtik. Ben Milaslılara ‘Allahaısmarladık’ diyorum. Arkamızdan hayır duayla yad ederlerse mutlu oluruz. Haklarını helal etsinler. Radyo Gözlem’e, beni sık sık diyebileceğim şekilde misafir ettiğiniz için, Milaslılarla buluşturduğunuz için teşekkür ediyorum. Yayın hayatınızda da başarılar dilerim” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık