“Kazanan Milas olacaktır!”

Adem KANKAYNAR -

“Kazanan Milas olacaktır!”

 

Milas Kaymakamı Eren Arslan, bu yıl 25 - 26 Kasım tarihlerinde 4’ncüsü düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenliği hakkında bilgi vermek üzere Radyo Gözlem’in konuğu oldu.

İlçemiz ile zeytin ve zeytinyağımızın tanıtımına büyük katkı sunan Milas Zeytin Hasat Şenliği yarın başlıyor.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Gizem Kapusuz’un Radyo Gözlem’de sunduğu programa katılarak, hasat şenliği ile ilgili çalışmaları ve konuya ilişkin görüşlerini paylaştı.

 

“Amatör bir heyecanla, profesyonelce bir iş yapmaya çalışıyoruz”

Gizem Kapusuz’un sorularını yanıtlayan Arslan; “Amacımız ilçemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytinimizi ve zeytinyağımızı, ama genel pencerede de ilçemizi tanıtmak. Zeytinyağı üreticilerimizin daha kaliteli, piyasada bilinen, tercih edilen bir ürün olarak çiftçilerimizin daha fazla gelir edebilmesini amaçlıyoruz” dedi ve şenlik programının içeriği hakkında açıklamalarda bulunarak şöyle sürdürdü:

“Özellikle sosyal medya hesaplarımızdan arkadaşlarımız tanıtım çalışmalarını yaptılar. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilimizdeki reklam panolarından istifade edilerek duyuru afişleri yer aldı. Yine davetiye usulü bütün komşu illerde, büyükşehirlerde siyasilerden bürokrasiye birçok konuğumuzu davet ettik. Aynı zamanda ulusal basında bu konuda bilgilendirme şeklinde ilanımız oldu. İlçe merkezinde de vatandaşlarımızın daha doğrudan haber alabilmesi için Belediye ses yayın cihazından yaklaşık son bir hafta, on gündür belli aralıklarla duyurusu yapılıyor. Esnaflarımıza afişler dağıtıldı. Bu şekilde duyuruldu. Zaten dördüncüsü olduğu için bu konuda ilçemizde bir bilinçlenme, farkındalık oluşmuş durumda… Esasen işin birçok ayağı gönüllük esasıyla yürütülüyor. Bunların hepsini parasal bir rakamla özleştirirsek çok daha büyük rakamlara ihtiyacımız var ama gerek kamu kurulumları olsun, gerek sivil toplum örgütleri olsun doğrudan bu işin içerisinde. Gönüllülük esasıyla çalıştıkları için giderlerimiz minimum seviyede gerçekleşmiş durumda. Şu an itibariye takriben 100 - 120 bin gibi bir bütçe ile bütün bu faaliyetlerin hepsi organize edildi. Gelen konuklar, konaklamaları, ulaşımları ve diğer giderler için böyle bir bütçeye ihtiyaç vardı. Ancak bunu çok daha büyük bütçelerle, çok daha farklı şekilde yapmak da mümkün... Ben bunu şöyle tanımlıyorum. Amatör bir heyecanla, ruhla, sevgiyle profesyonelce bir iş yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız o gayretle çalışıyorlar. İnşallah 5’ncisi, 6’ncısı çok daha güzel olur diye umut ediyorum.”

 

“Çok iyi bir yoldayız”

Zeytinyağımız için alınan coğrafi işaretin ardından bu kez sofralık zeytinimiz için coğrafi işaret alınması girişimlerinin sürdürüldüğü, bu konuda zeytin ve zeytinyağı üreticilerimizin özellikle markalaşmaya dönük neler yapması gerektiği konusunda da Kaymakam Arslan şunları söyledi:

“Bu konuda çok iyi bir yolda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şu an ilçemizde üreticilerin almış olduğu 40 tane marka var. Bu azımsanmayacak bir rakam. Bunun yanında 5 marka da coğrafi işaretle tescillenmiş durumda. Diğer markalarda prosedürleri uygulayınca inşallah onlar da coğrafi işaret belgesini alacaklar. Markalaşma her konuda olduğu gibi çok önemli. Ürettiğiniz ne olursa olsun doğru bir şekilde ve en üst rakamlarla pazarlayamadıktan sonra rekabet etme şansınız olmuyor. O yüzden markalaşma, kalite çok önemli. Aslında hasat şenliğinin içinde de bu konular var. Söyleşilerle, sempozyumlarla bu konular da işlenecek. Yine yıl içerisinde gerek İlçe Tarım Müdürlüğümüz, gerek Milas Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığımız, gerek Milas Ziraat Odası Başkanlığımız bu konuda halkımızın bilinçlendirilmesi, doğru bir şekilde bilgilendirilmesi adına yıl boyunca faaliyetler yürütüyorlar. Yürütmeye de devam edeceğiz. Bu bir süreç; yaptık, başladı ve bitti değil. Bu bir yolculuk gibi devam eden bir süreç ve o yüzden çok iyi bir yoldayız. Başladığımız yerle, bugün geldiğimiz nokta arasındaki fark gerçekten gözle görülür bir şekilde ortada. Umarım daha iyi olacak, hedefimiz en iyisi olmak.”

 

“Sayın Fuat Gürel Kaymakamımıza da teşekkür etmek istiyorum”

Tüm Milas halkını Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne davet eden Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Üreticilerimiz şenliğe çok olumlu ve sıcak yaklaşıyor, destek veriyor. Bunun kendileri için yapılan bir organizasyon, bir etkinlik olduğunun herkes farkında ve gün geçtikçe ilgi ve destek artıyor. Bu konuda özellikle mahalle muhtarlarımız büyük gayret gösteriyorlar. Sivil toplum örgütlerimiz bu konuda birleşmiş durumda. Yeri gelmişken, Zeytin Hasat Şenliği’nin başlaması ve bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen, değerli meslektaşım, büyüğüm Sayın Fuat Gürel Kaymakamımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bu önderliğe, girişime destek veren Milas Belediyesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ziraat Odası, diğer odalarımız, bütün halkımız ve basına, herkese teşekkür ediyorum. Bu Milas’ın ortak bir değeri, projesi ve sahiplenmek lazım. 25 Kasım Cumartesi günü festivalimiz saat 10’da Atapark’tan başlayacak olan kortej yürüyüşüyle start almış olacak. Daha sonra resim sergisi, değişik yarışmalar, sempozyumlar, Canan Karatay Hocamızın söyleşisi, protokol üyeleri ile sembolik olarak ilk zeytin sıkımı, halk oyunu gösterileri, konser gibi dolu dolu bir içerik var. Ben tüm halkımızı, en ücra mahallemizde yaşayan vatandaşımıza kadar Zeytin Hasat Şenliğimize bekliyorum. Festivalimize destek vermelerini bekliyorum ve bir kez daha altını çizerek söylüyorum: Bu şenlik, bu festival, bu organizasyon Milas’ındır, Milaslılarındır. Sahip çıkılırsa, destek olunursa kazanan Milas olacaktır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık