Kazım Turan’dan Başkan Gürün’e: “Ören Şehiriçi mi, Şehirlerarası mı?”

ÖNDER Haber – Adem KANKAYNAR

Kazım Turan’dan Başkan Gürün’e:  “Ören Şehiriçi mi, Şehirlerarası mı?”

Ören eski Belediye Başkanı Kazım Turan, sosyal medya aracılığıyla Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e, Ören’deki ulaşım sorunlarını aktardı.

Mesajında, önemli bir turizm merkezi olan Ören’e ulaşmakta sorunlar yaşandığını belirten Turan; “Yoğunluk nedeniyle insanlar ayakta yolculuk yapıyor. Geçmişte 9 otobüsümüz vardı, elimizden alarak bizi şehiriçi dolmuşçuluğu yapan bu minibüslere mecbur bıraktınız. Neden?” diye sordu.

Muğla’nın ‘büyükşehir edilmesi’yle birlikte belde statüsünden çıkarılıp “mahalle” denilen ve diğer tüm beldelerde olduğu, yaşandığı gibi belediyesi kapatılarak Milas Belediyesi’nin hizmet alanı içine alınan Ören, geçtiğimiz yıldan beri özellikle yaz aylarında taşıma sorunlarıyla -adeta- boğuşuyor.

Araç sayısının yetersiz olması nedeniyle yolcuların sağlıklı koşullarda Ören’e ulaşmakta sorun yaşadığını öne süren Ören eski Belediye Başkanı Kazım Turan, durumu sosyal medya aracılığıyla Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e aktardı.

Muğla merkez ve tüm ilçelerdeki ulaşım sorunlarına üretilen çözüm yolunun Ören’de uygulanmadığına dikkat çeken Turan, mesajında Ören - Milas arasının yaklaşık 45 kilometre olduğunu anımsatarak; “Burası şehirlerarası mı yoksa şehiriçi mi gözüküyor? Şu anda taşımacılık yapan minibüs birliğinin tüm araçları şehiriçi dolmuşçuluk yapan minibüslerden oluşuyor. İnsanlar bu yoğunlukta genellikle bu minibüslerde 45 km’lik yolu ayakta gitmek zorunda kalıyorlar. Size geliyor mu bilmiyorum ama, herkes bu konuda şikâyetçi. Muğla'nın her tarafına otobüsler satın alarak koydunuz ve ulaşımı rahatlattınız. Bizim malımız olan bu 9 otobüsümüzü neden elimizden alarak bizi bu şehiriçi dolmuşçuluğu yapan minibüslere mecbur bıraktınız? Geçmişte 9 tane otobüs alarak, Ören’deki ulaşım sorununu çözmüş, Milaslı hemşehrilerimizi Ören'e yönlendirmiştim. Ören, ulaşım konusunda şu anda kan ağlıyor. Ören, gittikçe kötüye gidiyor. Lütfen bu konuya el atın. Ulaşım bizim için öncelikli sırada. Kanaatim, size galiba yanlış bilgi sunuluyor” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık