Kedi köpek katliamı devam ediyor!

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Kedi köpek katliamı devam ediyor!
  • 22 February 2017, Wednesday 6:55

Geçtiğimiz hafta, özellikle Cumhuriyet Mahallesi Bahçelievler bölgesinde yaşanan yoğun kopek zehirlenmelerinden sonra, dün de Sodra Doğakent bölgesinde bir çok kedinin zehirli yiyecek vererek öldürüldüğü gözlendi.

Muhtemelen çevredeki birilerinin yaptığı düşünülen kedi zehirlenmelerine mahalleli büyük tepki gösterirken, yetkililerin bu tür olayların peşine düşmeleri ve zehirleyen kişilerin bulunması için mutlaka soruşturma yürütmeleri gereğini belirtmeleri dikkat çekti.

Zaman zaman kopek ve kedilerin zehirlenmesi olaylarıyla karşılaştıklarını belirten mahalle sakinleri, hayvanların zehirlenmesinde kullanılan zehirlerin, aynı ortamlarda oyun oynayan çocuklar için de büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekerken, canlıların öldürülmesine dönük bir faaliyet olan zehirlemelerle ilgili şimdiye kadar kimsenin yakalanmamasının da dikkat çekici olduğunu, bunun aslında bir güvenlik zaafiyeti olarak algılanması gerektiğini belirttiler.

Sokak hayvanlarının kimseye bir zararı olmadığı, tam tersine “mahallenin süsü” olarak algılanması gerektiğini belirten bir yurttaş ise, “biz onlara su verir, yemek artıklarımızı vererek, hatta mama dağıtarak beslerken, ve bu biz kentliler için aynı zamanda bir görevken, bu hayvanları planlı bir şekilde zehirleyerek öldürmek, insanlıkla bağdaşmaz. Sabah okula giden çocuklarımız, yerlerdeki ölü kedileri görünce, ağlayarak gittiler okullarına. Küçük çocuklarımız da evin önünde oynarken bu zehirle temas edebilir. Bu nasıl bir kent, bu nasıl bir insanlık” diyerek tepkisini gösterdi ve “yetkililere sesleniyorum. Lütfen bu zehirlenmeleri yapanların peşine düşün; bu bir suçtur ve bu suçlular, yakalanmayacaklarına güvenerek, hâlâ içimizde dolaşıyorlar. Mutlaka cezalandırılmaları gerekir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık