Kent içi yol çalışmaları sürüyor …

A. Kemal KAŞKAR / A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Kent içi yol çalışmaları sürüyor …

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi’nde sürdürülen yol ve kaldırım iyileştirme, yenileme çalışmalarının çok yavaş ilerlediğinden şikayetçi olan mahalle sakinleri, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyorlar. Yurttaşlar, birkaç yıldır özellikle yaz aylarında yaşadıkları ve hep gecikmelerle bitirilebilen çalışmaların bıkkınlık yarattığını söylüyorlar.

Görüşlerine başvurduğumuz Belediye yetkilileri ise, yoğun yağmurlar başlamadan, en geç Kasım’ın ilk haftasına kadar, başta Kuvay-ı Milliye ve Ahmet Yesevi caddelerindeki çalışmaların tamamlanacağını belirtip yolların “20 - 25 sene hizmet verecek şekilde titizlikle ve özenle yapılmakta olduğuna dikkat çekerek, yurttaşlardan ‘biraz daha sabır’ göstermelerini istiyorlar.

“Kapı-pencere açamıyoruz”

Kentimizin önemli yerleşim alanlarından biri olan Cumhuriyet Mahallesi’nde, Milas Belediyesi tarafından başlatılan yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları, mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oluyor. Aynı anda tüm cadde ve sokakların kazıldığını, buna rağmen günlerdir az sayıdaki çalışanla, yol ve kaldırımların düzenlenmeye çalışıldığını belirten mahalle sakinleri, “Madem ki yollar aynı anda kazındı, yeterli personel ile de tamamlanması sağlanmalı. Bu sıcak yaz aylarında günlerdir kapı-pencere açamıyoruz, balkonda oturamıyoruz, balkonlara çamaşır asamıyoruz. Son birkaç yıldır, özellikle yaz aylarında yapılan bu çalışmalardan bıktık. Şunun şurasında altyapı ve kanalizasyon çalışmaları tamamlanalı ne kadar oldu? Madem bu yollar ve kaldırımlar yapılacaktı, neden o günlerde yapılmadı? Sürekli kazıp yeniden yapılmasından bıktık” diyerek, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyorlar.

“Sağlımız bozuldu”

Yürütülen çalışmalar nedeniyle sürekli toz bulutlarının oluştuğunu, bunun da sağlık açısından ciddi bir sorun yarattığını belirten yurttaşlar, “Özellikle çocuk ve yaşlılar nefes almakta zorluk yaşıyor. Araçlardan kaynaklı veya rüzgar nedeniyle oluşan toz yüzünden çocuklarımızı sokağa çıkaramıyor, parka götüremiyoruz” diyorlar.

“Islatma yetersiz”

Milas Belediyesi’ne ait bir aracın belirli aralıklarla asfalt kaplaması kazınmış olan caddeyi ıslattığını, ancak hava sıcaklığı nedeniyle yolların çabucak kuruduğunu belirten yurttaşlar; “Sadece ana arterler sulanıyor. Zaten yapılan bu çalışma da yetersiz. Ara sokaklar ve kaldırımlarda bu sulama işlemi yapılamadığından, yapılan sulama çalışması da bir anlam ifade etmiyor” diyerek, daha fazla araç ile ve daha sık sulamanın yapılmasını talep ediyorlar.

“Yüksekte kalan rögar kapakları ciddi sorun oluşturuyor”

Mahallenin ana arterlerinde yapılan yol ve kaldırım çalışmaları nedeniyle mevcut asfaltın tamamen kazınması sonucu çok sayıda rögar kapağı yüksekte kaldı. Araç trafiği bakımından ciddi sorunlar oluşturan bu duruma da dikkat çeken mahalle sakinleri, “Özellikle gece, bu caddelerde araç kullanmak mümkün değil. Bugüne kadar çok sayıda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Kapakların çevresinde alınmış hiçbir uyarıcı güvenlik önlemi bulunmuyor” diyerek, en azından rögar kapaklarının çevresinde güvenlik önlemi alınması gerektiğini ifade ediyorlar.

Yollarımız, altyapısı yapılmış bir kente yakışır hale getiriliyor …

Yurttaşların tepkileriyle ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Milas Belediyesi yetkilileri ise, yoğun yağmurlar başlamadan, en geç Kasım’ın ilk haftasına kadar, başta Kuvay-ı Milliye ve Ahmet Yesevi caddelerindeki çalışmaların tamamlanacağını belirtip şu bilgileri verdiler:

“Söz konusu yollar, altyapı çalışmaları sonrasında tam anlamıyla yaptığımız yollar değildi. Çünkü zeminin bir süre oturması gerekiyordu. O nedenle, gerek kaldırım, gerekse yol kaplaması üstünkörü yapılmıştı. Şimdi bütün bu yolları, ana arterlerden başlayarak, artık 20 - 25 sene hizmet verecek şekilde yapıyoruz. Altyapıya zarar vermemek için eski kaplamanın kaldırılmasını otomatik makine ile yapmadık. Bayramdan 10 gün önce başladık, hepsinin kaplamalarını kaldırdık. Araya bayram girdiği için işimiz kaçınılmaz olarak biraz sarktı. Şimdi her üç cadde de ayrı ekiplerimiz, kaldırım ve bordür döşemelerini yapıyorlar. Mesela Kuvay-ı Milliye ve Ahmet Yesevi caddelerinin asfalt kaplamasına 15 gün sonra başlamayı hedefledik. Toplam yol uzunluğu 4,5 km, az değil. Bu kadar yolu çok kısa zamanda herşeyiyle yapıp bitirmek de öyle 1 hafta 10 günde olacak iş değil. Yoğun yağmurlara kalmadan, en geç Kasım’ın ilk haftasında her üç yolu da tamamlamış olacağız. Ondan sonra da Lozan, Güveçdede, Gümüşlük ve Sarıoğlu caddelerine gireceğiz. Ana yollar tamamlandıktan sonra da, önümüzdeki yıl ara yollara girerek, hepsini, altyapısı yapılmış bir kente yakışır hale getireceğiz …”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık