“Kent merkezini rahatlatmamız gerekiyor”

Adem KANKAYNAR -

“Kent merkezini rahatlatmamız gerekiyor”

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Emin Çelik ile Hüseyin Avni Öner, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Sohbet ortamında gerçekleşen kahvaltıda, Milas özeline ilişkin birçok konu tartışıldı…

AKP İlçe Başkanı Levent Akyer, uzun zamandır basın mensuplarıyla bir araya gelmek istediğini, ancak hem partisinin kendi içindeki gelişmeler, hem de kentin sürekli gündeminin değişmesi nedeniyle buluşmanın her defasında ötelendiğini belirterek; “Bugün sizlerce sadece sohbet etmek, varsa sorularınızı yanıtlamak istiyoruz. Bunun dışında ilçe teşkilatı olarak biz herhangi bir açıklama yapmayacağız” diyerek, kahvaltı programına katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

Basın mensupları adına ilçe yönetimine teşekkür eden Milas Önder Gazetesi Yayın Yönetmeni A. Coşkun Efendioğlu; “Son dönemlerde kamu kurumlarıyla ilgili gelişmeleri nedense siyasiler açıklamaya başladılar. Bu durum aslında hem toplumda, hem de kamu kurumlarının yöneticilerinde çeşitli rahatsızlıklara yol açıyor. Her şeyden öte kamu yöneticileri zaten bu hizmetleri topluma ulaştırmakla yükümlü. Bu konularda siyasilerin daha dikkatli olması gerekmez mi?” şeklindeki bir sorusuna ilçe başkanı Akyer; “Aslında bakış açısı doğru fakat bazen siyasiler bu açıklamaları yapmak durumunda kalıyor. Örneğin ilçemize Sosyal Hizmet Merkezi’nin açılması konusu uzun zamandır il müdürlüğümüzün gündemindeydi. Bizimle birlikte başka ilçelerde de açılması planlanıyordu. Aldığım bir bilgide öncelik başka bir ilçeye verilecekti, dolayısıyla teşkilat olarak devreye girdik ve sonuçta Muğla’nın 13 ilçesi arasında nüfus olarak en büyük ilçe konumundaki Milas’a öncelik verilmesini istedik. Talebimiz uygun görüldü ve nihayet geçtiğimiz günlerde bakanlıktan bir yetkili ile il müdürümüz de ilçeye gelerek bir bina bulunması sağlandı ve binada şu anda tadilat çalışmaları yürütülüyor. Kısa bir süre sonra merkezin açılışı yapılacak. Gerçekten böyle bir merkeze ilçemizin ihtiyacı vardı. Neticede bizler siyaset yapıyoruz ve önümüzde kazanmayı istediğimiz bir yerel seçim var. Dolayısıyla mevcut oyumuzu arttırmak için halkımıza bu tür hizmetleri de sunmak zorundayız. Sağlanan hizmetleri de duyurmak, kimi zaman biz siyasilere kalıyor” şeklinde cevap verdi.

 

Kapalı Spor Salonu başka bir noktaya taşınmalı…

Uzun zamandır, yıkılarak yerine yenisinin yapılması planlanan Kapalı Spor Salonu’yla ilgili olarak da, her geçen gün nüfus yoğunluğunun artması ve kentin büyümesi göz önünde bulundurularak; “Kapalı spor salonunun şehrin merkezinde olmasının bir anlamı yok. Kaldı ki bulunduğu nokta Atapark, son düzenlenme şekliyle zaten bir hayli daraldı ve insanların rahat bir nefes alacağı yer olmaktan çıktı. Dolayısıyla yeni kapalı spor salonu şehrin başka bir noktasına alınabilir ve bugünkü bulunduğu nokta Atapark’a ilave edilerek, doğrudan vatandaşın yararlanması sağlanabilir. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki bir soruya ise İlçe Başkanı Akyer şöyle yanıt verdi:

“Mevcut kapalı spor salonu çok uzun yıllar önce ve o günkü kentin genel durumu, nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak yapılmış. Haklısınız, Milas her geçen büyüyor ve gelişiyor. Bugün salon, tam da şehrin ortasında kalmış durumda. Elbette başka bir noktaya yeni salon yapılabilir. Mevcut yer de parka ilave edilebilir.”

 

Hükümet Konağı da …

Soru, basın mensupları tarafından biraz daha geliştirilerek; “Hatta bugün kaymakamlık binası da yetersiz. Örneğin Milas Adliyesi’nin bulunduğu bölgeye yeni bir kaymakamlık binası ile birlikte o bölge, birçok kamu kuruluşunun toplanarak hizmet sunacağı bir hale getirilebilir” denildiğinde de AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, şunları söyledi: “Elbette mümkün. Hatta kentin gelecek 15 - 20 yıl sonrası düşünülürse böyle bir planlama bir zorunluluktur. Çünkü bir şekilde kent merkezini rahatlatmamız gerekiyor.”

 

Ücretli otopark uygulamasının devam edecek olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Milas Medya Grubunda görev yapan Volkan Yıldız’ın, “Başkanım, bildiğiniz gibi bir süre önce ilçenin bazı caddelerinde ücretli otopark uygulaması başladı. Siz de bu uygulamanın yanlış olduğu ile ilgili bir açıklama yaptınız. Sonrasında ise hiç kimsenin kabul edemeyeceği, hepimizi üzen bir olay yaşandı. Yaşanan olayın ardından şirket, çalışanlarını geri çekti. Sanırım önümüzdeki günlerde yeniden uygulama başlayacak. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Akyer; “Aslında uygulamanın yanlış ya da doğru olduğundan öte, uygulamanın sahibi Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın yeteri kadar bilgilendirilmeden uygulamayı dayatmasına karşı çıkıyoruz. Öncelikle toplum bilgilendirilmeli, şirket tarafından da çalışacak personele gerekli eğitimler verildikten sonra ve üstelik de kentin sadece bir bölümünde değil, adil olması açısından ya kentin her yerinde yapılmalı ya da hiç yapılmamalı. Bunun dışında gerçekten de yaşanan olay hepimizi üzdü. Sonuçta hiç yoktan bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Geride acılar içinde bir aile bıraktı. Böyle olmasını hiç kimse istemez” derken, araya giren İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Emin Çelik ise; “Aslında bu olay meydana geldikten sonra ilçe yönetimi olarak uzun süreli bir toplantı yaptık. Yaşanan olayın ardından uygulamanın doğru veya yanlış olduğu ile ilgili açıklama yapmanın doğruluğunu/yanlışlığını tartıştık. Bu noktada ilçe başkanımız büyük bir itidal göstererek, ‘Birilerinin canı yanmışken, yaşanan olay üzerinden siyaset yapmak bize yakışmaz. Yoksa Büyükşehir Belediyesi’ni veya Milas Belediyesi’ni suçlamak çok kolay, ancak bu ucuz bir siyaset olur’ diyerek, açıklama yapılmasının doğru olmayacağını söyledi” dedi.

 

Milas’a yakışır bir futbol sahamız olacak mı?

Kahvaltı etkinliğine katılan Gazetemiz Spor Muhabiri Hüseyin Açar ise, futbol maçlarının oynandığı stadın ilçemize yakışmadığını, bir an önce saha zemininin çimle kaplanması gerektiğini belirterek; “Bu konuda iktidar temsilcisi olarak girişimlerde bulunarak, kente yakışır bir futbol sahasının olmasını sağlamak mümkün mü?” diye bir soru yönelttiğinde ise İlçe Başkanı levent Akyer;

“Bu konuda geçmişte Yeni Milasspor yöneticilerine bir teklifte bulundum. Gelin, Sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere, tüm STK temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve ilçemizdeki tüm spor kulüplerinin yöneticileriyle Sayın Valimizi ziyaret edelim, isteğimizi iletim. Bize düşen her türlü desteğe hazırız dedim, ancak bu konuda spor camiası hiçbir adım atmadı” diyerek, Milas için yapılacak her hizmet için gerekli desteğin verilmesinin kendileri için bir görev olduğunu söyledi.

Kahvaltı etkinliği, bir süre daha Milas’ın bazı sorunları ve çözüm yolları üzerine konuşmalarla sürüp sona erdi ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık