Kent Müzesi’ne ‘iki daktilo’

ÖNDER Haber -

Kent Müzesi’ne ‘iki daktilo’

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Milas Kent Arşivi Müzesine destek verdi.

Milas Belediyesi tarafından Prof. Dr. Engin Berber koordinatörlüğünde kuruluş çalışmaları sürdürülen Milas Kent Müzesi için 10 haftadır yapılan bilgilendirme ziyaretlerinin ardından bağışlar gelmeye başladı.

Kurulacak Kent Belleği Müzesi hakkında 10 haftadır devam eden Oda, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik bilgilendirme ziyaretleri sonrası gerek esnaflardan gerekse Odalardan müze için bağışlar gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta başlatılan Kurum, Kuruluş, Oda ve Sivil Toplum örgütlerine yönelik 1. Arama Toplantısında Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına bağış yapılacağı belirtilmiş, ayrıca oda üyelerince çeşitli bağışların da toplanmaya başlandığı söylenmişti.

Dün, ilçemizin köklü ailelerine yönelik yapılan 2. Arama Toplantısı öncesi Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz ve Prof. Dr. Engin Berber, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Oda Başkanı Celal Devrim; “Milas için başlatılan bu çalışmayı Oda olarak destekliyoruz. Herkesin de desteklemesi gerekli. Bu anlamda Odamızın kuruluş yılı olan 1968 tarihinden beri elimizde olan ve uzun yıllar kullandığımız iki adet daktiloyu, çorbada bizim de tuzumuz olsun diyerek kurulacak Müzemize bağışlamak istedik. Ben ve Yönetim Kurulu üyelerimiz de tarihi değeri olan eşyaları toplamaya başladık. Onları da ileriki zamanda sizlere ileteceğiz” dedi.

Yapılan bağış için Oda Başkanı Celal Devrim’e teşekkür eden Başkan Yardımcısı Faik Karagöz; “Müze, Milas için çok önemli. Geçmişten günümüze tarihimizi ve kültürümüzü anlatacak. Herkesten müzeye sahip çıkıp bağışçı olmasını bekliyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık