Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kılavuz yol ihlalleri ve park sorunu

Milas’ta görme engelli vatandaşların kullandığı sarı çizgili kılavuz yollara yapılan araç parkları, görme engelli vatandaşlardan tepki çekiyor. Bazı vatandaşlar, hatalı parklar sebebiyle normal kaldırımlarda da yürümenin güçlüğüne dikkat çekerken, araç sürücüleri ise ilçedeki otopark sorununa işaret ediyor.

Kılavuz yol ihlalleri ve park sorunu

Milas’ta yaşayan birçok görme engellinin yön bulmak için kullandığı sarı çizgili kılavuz yollara park edilen araçlar ve yol üzerine kurulan tezgahlar engellilerin zaten zor olan gündelik yaşamını daha da zorlaştırıyor. Kaldırım işgalleri başta yön bulmakta oldukça güçlük çeken görme engellilerin tepkisine neden olurken, diğer vatandaşlar da kaldırımların yayaların alanı olmaktan çıktığını öne sürdü. 

YOLA İNMEDEN KALDIRIMDA YÜRÜMEK MÜMKÜN DEĞİL

Kaldırım işgalleri sebebiyle ilçe merkezinde bazı cadde ve sokaklarda kaldırımda yürümenin pek mümkün olmadığını söyleyen vatandaşlar, “Belediyenin sarı çizgili kılavuz yolların güvenliğini sağlaması gerekiyor. Bazı kılavuz yollar kullanan görme engelliler için risk oluşturuyor. Kaldırımdaki diğer işgallerde denetlemeli. Araç sürücüleri, esnaflar yayaların hakkına saygılı davranmalı.” diye konuştu.

PARK İHLALLERİNE CEZA UYGULANIYOR

Milas Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, rutin denetimlerle ilçe genelindeki park ihlallerine cezai işlem uyguluyor.

Öte yandan kaldırıma araçlarını koyarak, park ihlalli yapan sürücüler, “Acil işimiz var. Mecbur bu şekilde park yapmak zorundayız. Çünkü yakın mevkide bir otopark alanı yok.” diyerek ilçe merkezinde otopark sorunu olduğunu ve eksikliğin giderilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis