‘Kilimci Özal’dan Yörüklere, ‘yeni yıl’ hediyesi…

Adem KANKAYNAR -

‘Kilimci Özal’dan Yörüklere, ‘yeni yıl’ hediyesi…

İlçemizde ‘Kilimci Özal’ olarak tanınan Özal Öz, Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği’ne, yeni yılın ilk günlerde anlamlı bir hediye verdi.

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Başkanı, aynı zamanda Veteriner Hekim ve Milas Belediyesi Meclis Üyesi olan Mevlüt Kiriş’e, özel olarak dokunan iki ayrı kilimi yeni yıl hediyesi olarak veren Özal Öz; “Asırlar öncesinden günümüze, Anadolu kültürünü yaşayan ve bugünkü nesillere ulaşmasını sağlayan Yörükler, kıl çadırlarda ve bu kilimlerin üzerinde yaşamlarını sürdürmüşler. Dolayısıyla onlara en güzel hediyenin, bu kilimler olacağını düşündüm” diyerek, dernek başkanı Kiriş’in şahsında tüm dernek üyelerinin ve bölgedeki Yörüklerinin yeni yılını kutladı.

Üzerinde Atatürk motifi bulunan kilimi çok beğenen ve teşekkür eden Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş ise Yörük kültürünün simgelerinden biri olan kilimin, çok anlamlı bir hediye olduğunu belirterek;

“Atalarımız, asırlar boyunca kıl çadırlarda, bu kilimlerin üzerinde oturmuşlar. Bugün halâ Anadolu’nun birçok yerinde halı ile birlikte bu kilimler de evlerde sergi olarak kullanılıyor. Gerçekten Yörük kültürünün simgelerinden biridir kilim. Özal kardeşimizin çok ince ve nazik düşüncesinin ürünü olarak derneğimize kilim hediye etmesi çok anlamlıdır. Üstelik kilimlerden birinin üzerinde Atatürk resminin olması, bizleri ayrıca mutlu etmiştir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık