“Kimi gazeteci işten atılıyor, kimi içeriye atılıyor, kimi de vatandaşlıktan çıkarılıyor!”

​Oktay ÇAYIRLI -

“Kimi gazeteci işten atılıyor, kimi içeriye atılıyor, kimi de vatandaşlıktan çıkarılıyor!”

Milas Belediye Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yemekli bir etkinlik gerçekleştirildi… İlçemizde görev yapan basın mensuplarının katıldığı gecede bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bu süreçte halkımız büyük sıkıntılarla boğuşurken, sizler halktan bir kat daha fazla bu sıkıntıları hissediyor ve yaşıyorsunuz. Bu süreçte kimi gazeteci işten atılıyor, kimi içeriye atılıyor, kimi de vatandaşlıktan çıkarılıyor. Modern ve demokratik ülkelerde bu türden şeyleri görmek pek mümkün değil ama maalesef bizler yaşıyoruz” dedi…

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Milas Belediye Başkanlığı tarafından, önceki gün akşam işletmeciliğini Can Alaçeşme ve Şükrü Demirkol’un yaptığı MİTSO Lokali’nde yemekli etkinlik düzenlendi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın ağır bir gripal enfeksiyon yaşamasına rağmen ilaç destsğiyle katıldığı geceye, aralarında Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü Salim Tanış’ın da bulunduğu, ilçemizde görev yapan basın mensupları ve ailelerinden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

 

Ülkemiz zor günlerden

geçiyor

Gecede bir konuşma yaparak basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Tokat; “Halkın doğru ve hızlı haber alma hakkını gözeterek, çok zor şartlarda bile görevini yapmaya çalışan, gazetecilik mesleğinin temel ilkelerine ve evrensel basın kurallarına harfiyen uymaya çalışarak bu görevi yerine getirmeye çalışan siz değerli basın mensuplarına şahsım ve kurumum, temsil ettiğim Milas halkı adına teşekkür ediyorum. Ülkemiz gerçekten zor günlerden geçiyor. Bu süreçte halkımız büyük sıkıntılarla boğuşurken, sizler halktan bir kat daha fazla bu sıkıntıları hissediyor ve yaşıyorsunuz. Bu süreçte kimi gazeteci işten atılıyor, kimi içeriye atılıyor, kimi de vatandaşlıktan çıkarılıyor. Modern ve demokratik ülkelerde bu türden şeyleri görmek pek mümkün değil ama maalesef bizler yaşıyoruz. Bakın bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok önemli bir görüşme başladı. Mevcut Anayasa’nın değişmesi ile ilgili bu görüşmeler adeta halktan gizlenerek yapılıyor. Meclis TV bile görüşmeleri yayınlamıyor. Bir tek Ana Muhalefet partisinin milletvekilleri, cep telefonları aracılığıyla görüşmeleri canlı yayınlamaya çalışıyor. Yarın nasıl bir güne uyanacağımızı bilmiyoruz” dedi.

 

Umudumuzu

yitirmemeliyiz

 2016 yılının ülkemiz için çok acı dolu, hüzün dolu bir yıl olduğunu ifade ederek yeni yıl ile ilgili beklenti ve dileklerini de dile getiren Başkan Tokat, “Gerçi 2017’ye de iyi bir başlangıç yapamadık. Her şeyi kaybedebiliriz ancak umudumuzu yitirmemeliyiz. Umut varsa gelecek var demektir. Çünkü her umut yeni bir başlangıç demektir. Türk halkı olarak asla umutsuz olmayacağız” dedi.

 

Umudumuzu

kaybetmeyeceğiz

Başkan Tokat’ın ardından söz alan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Milas Temsilcisi, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Coşkun Efendioğlu ise, düzenlenen etkinlik için teşekkür ederek, “Sizin de belirttiğiniz gibi ülkemiz, dolayısıyla bu ülkede yaşayan her kesimden insanımız zor bir süreçten geçiyor. Taşrada görev yapanlar bir nebze bu sıkıntıları hissederken, yaygın basın çalışanları bunu daha fazla hissediyor. Buna rağmen sizin de söylediğiniz gibi umudumuz var. Gazeteciler, işten de atılsa, içeri de atılsa, hatta vatandaşlıktan da çıkartılsa umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Topluma karşı olan görevimizi ve sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.

 

İlçemizde spor ve spor

yatırımları da ele alındı

İlçemizdeki spor tesisleri konusu ve ilçemiz takımlarıyla ilgili yöneltilen soruları yanıtlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Her şeyden önce Yeni Milasspor’un bugünkü yönetimini, bu kadar olumsuzluklara, imkânsızlıklara rağmen sergiledikleri tavır, gösterdikleri gayret, onurlu ve dik duruş için kutlamak, teşekkür etmek gerek. Yani şu anda oynayacak bir stad yok, kalacakları bir tesis yok. Buna rağmen şampiyon olmak, sportif başarıyı yakalamak için inanılmaz bir mücadele veriyorlar. Şunu net bir şekilde ortaya koymak gerek; ne yapılırsa yapılsın ne yazık ki halkın desteğini bir türlü alamıyorlar. Bunun nedenini ben de anlamış değilim. Belki de yaşanacak bir şampiyonluk, halkın bakış açısını değiştirecek. Bugün bir avuç diyebileceğimiz taraftarın dışında ne yazık ki takım sahipsiz kalmış durumda. Elbette Belediye olarak bizler her türlü imkânı seferber etmiş durumdayız, ancak yeterli değil. En son düzenlenen eşya piyangosu bir umut olarak görülmüştü ancak o da olmadı. Şimdi bir an önce Beden Terbiyesi tarafından yürütülen stad düzenleme çalışmasının bitmesini ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci bir stadın yapılmasını bekliyoruz. Biliyorsunuz sezon başından bu yana futbolcular Ören’de otelde kalıyor, maçlarını da orada oynuyor. En azından Milas’ta kalmaları için girişimler başladı ve sanırım bir otel kiralanacak. Hiç olmazsa takım ve kent halkı bir arada olacaklar. Tüm bunlara rağmen ben umudumu kaybetmedim. Biliyorum ki kısa bir zaman sonra bu kent, sporda bir patlama yaşayacak. Belki futbolda, belki de voleybolda. Sizin de takip ettiğiniz gibi voleybol 2’nci ligde bir temsilcimiz var. Şu anda durumu gayet iyi ve her geçen gün daha iyiye gidiyor. Yeni bir sporcu daha transfer edildi. Her konuyla, sporcuların en ufak problemiyle yakından ilgileniyoruz. Seydikemer arayı açtı ve tek başına gidiyor. Biz ise ikinci sıradayız. 2’nciler ve en iyi üçüncüler bir üst klasmana çıkıyor. Milas Belediyesi olarak kısa bir sürede yapımını tamamladığımız Atatürk Kapalı Spor Salonu, yakın bir tarihte hizmet vermeye başlayacak. Uluslararası maçlar hariç tüm klasman maçları burada oynanabilecek” dedi.

Karşılıklı soru ve cevap bölümünün ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz tarafından geceye katılan basın mensuplarına çeşitli hediyeler sunuldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık