Kırsal Mahallelere ziyaretler sürecek

ÖNDER Haber -

Kırsal Mahallelere ziyaretler sürecek

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye yöneticileriyle birlikte kırsal mahallelere gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında önceki gün Narhisar mahallesindeydi.

Başkan Tokat’ın, Selimiye  ve çevresindeki kırsal mahallelere, beraberinde Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Meclis Üyesi Mehmet Ali Mekik ve birim müdürleri olduğu halde geçtiğimiz Çarşamba günü başlattığı ziyaretler ertesi gün de sürdü.

Kandak, Kayabükü, Çukur, Konak, Göldere ve nihayet Narhisar mahallelerinde muhtarlar ve mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Tokat’a özellikle çocuklar ve kadın hemşehrilerimiz olmak üzere yurttaşların yoğun ilgi gösterdikleri belirtildi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, gördüğü ilgiden büyük hoşnutluk yaşayan Başkan Tokat da, çocuk ve kadınlara teşekkür ederek onlarla anı fotoğrafları çektirdi.

Başkan Tokat, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamalarda ise; “Büyükşehir yasası ilçe Belediyelerini zor durumda bıraktı. 13 mahallemiz varken 6 milyon gelirimiz vardı, şimdi 132 mahalleyiz ama gelirimiz üçte bir oranına, yani 2 milyona düştü. Dalaman’ın 9, Bodrumun ise 20 mahallesi var ve onlar buralardan vergi alabiliyor. Biz 119 köyümüzden vergi alamıyoruz. Yine de bu gemiyi yüzdürüyoruz. Tüm bu olumsuzluklara karşın 132 mahallemize eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz. Buna rağmen bize kulp takıp karalamaya çalışıyorlar. Biz bahane üretmeden hizmetlerimize devam ediyoruz. Muğla bölgesinin diğer 12 Belediyesinden fazla hizmet ürettik.

Yapacağımız ihaleleri ve çalışma programlarımızı sizlerin isteği doğrultusunda oluşturuyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde mahallelerimizdeki değişimi herkes görecek. Amacım sizleri memnun etmek ve bir daha karşınıza çıktığımda gönlümün ve vicdanımın rahat olması” dedi.

 

Sorunlar daha çok su ve ulaşımla ilgili

Başkan Tokat mahallelerde yaptığı konuşmalarda ayrıca, Belediye olarak yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatıp mahalle sakinlerinin isteklerini dinledi.

Mahalle sakinlerinin istekleri genellikle Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanına giren konular hakkında oldu. Her mahallenin ortak sorunu daha çok Su ve Ulaşımla ilgiliydi.

Başkan Tokat, yurttaşlar tarafından bu sorunların dile getirildiği yerlerde hemen Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile telefonla görüşüp sorunları iletti ve çözülmesini istedi.

Başkan Tokat, gittiği mahallelerde ayrıca yaşlı ve hasta vatandaşlarla da yakından ilgilenip sorunlarını dinledi ve gerekli işlemlerin yapılması için yetkililere talimat verdi.

Bilgilendirme gezileri önümüzdeki haftalarda da devam edecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık