‘Kitapla Oyun Terapisi’

Adem KANKAYNAR -

‘Kitapla Oyun Terapisi’

54’üncü Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Milas İlçe Halk Kütüphanesi, çok renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Havva Ersoy Anaokulu’ndan gelen bir grup öğrenciye, Psikolog Aynur Öztürk tarafından ‘Kitapla Oyun Terapi’ yöntemini anlatıldı.

Öğretmenleriyle birlikte Milas İlçe Halk Kütüphanesi’ne gelen anaokul öğrencilerine Psikolog Aynur Öztürk; kitap, okuma, öğrenme ve yaratıcı zekâ ile ilgili kısa bilgileri anlayacakları dilde anlatıp, okuyarak öğrenmenin önemini anlattı.

Oyun oynarken de çok şey öğrenebileceğini anlatan Psikolog Aynur Öztürk, “Okulda öğretmenleriniz sizlere çok yararlı bilgiler anlatıyorlar. Ama bunu yaparken sizleri sıkmadan, okulda geçirdiğiniz zamanı eğlenceli bir hale getirerek yapıyorlar. Sizler de bu sayede hem öğreniyor hem de eğleniyorsunuz.Ayrıca öğretmenleriniz sizlerin hangi konuda yeteneğiniz olduğunu da ölçmek için özel çalışmalar yapıyorlar.Sizlerin yeteneklerini ölçüyor ve sizleri bu alanlara yönlendirmeye özen gösteriyorlar.İşte bugün burada sizlerle benzer fakat biraz daha eğlenceli bir eğitim çalışmasını yapacağız.Birazdan sizlere çeşitli materyaller dağıtacağım, sizlerden bu materyalleri kullanarak bir robot yapmanızı isteyeceğim.Bunu bir oyun olarak düşünün” diyerek, öncelikle çocuklara robot hakkındaki ne bildiklerini sordu.

 

Robotlar kimdir, ne yaparlar, neye benzerler gibi sorularla çocukların bilgilerini ölçmeye çalışan Psikolog Öztürk, bu bilgilerin daha fazlasını kitaplardan öğrenebileceklerini söyledi.

Psikolog Öztürk, açıklamasının ardından 4 kişiden oluşan çocuklara robot yapımı için beraberinde getirdiği materyalleri dağıtarak, çocuklardan grup çalışması yapmalarını, birlikte bir şeyleri başarmalarını istedi.

Öğretmenlerinin de yardımıyla çocuklar hummalı bir şekilde robot yapmaya çalıştılar. Kimisi gözünü, kimisi kulağını, kolunu-bacağını yapmak için uğraş verirken, Psikolog Aynur Öztürk ise çocukları büyük bir dikkatle izledi ve kimi zaman da çocuklarla tek tek konuşarak, onlara ne yapmaları gerektiğini anlattı.

Etkinliğin sonunda ise Milas İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık