Kıyıkışlacık'ta Yeni Yat Limanı Projesi

Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi, Tahtakoz Mevkii’nde Temel Abdik tarafından yapılması planlanan “Yat Limanı Projesi”nin Halkın Katılım Toplantısı 28 Mayıs’ta yapılacak.

Kıyıkışlacık'ta Yeni Yat Limanı Projesi

Kıyıkışlacık Mahallesi Tahtakoz Mevkii’nde, Temel Abdik tarafından “Yat Limanı Projesi”nin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında herhangi bir dip tarama çalışmasının yapılmayacağı bilgisine yer verildi.

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 28 Mayıs’ta Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje kapsamında kazıklı platform alanı, parseller ve yat limanı alanı, yüzer iskeleler, yüzer dalgakıran (ana ve tali), travel lift ve çekek yeri yapılması planlanıyor. Yatçıların kullanımı için 1 adet ana yüzer dalgakıran, 1 adet tali yüzer dalgakıran, 3 adet yüzer parmak iskele bulunacak.

Proje bedelini inşaat imalatları, mekanik tesisat ve elektrik tesisatı gibi kalemler oluşturmakta olup toplamda 481 milyon 296 bin 700 TL olarak belirlendi.

Proje alanının kıyı kenar çizgisinin deniz tarafındaki alanlar devletin hüküm ve tasarrufu altında olup; gerekli izin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden alınacak. Kıyı kenar çizgisinin kara tarafındaki alanlar proje sahibinin mülkiyetinde.

Milli Parklar Kanunu’nun 2 nci maddesinde tanımlanan ve anılan Kanunun 3 üncü maddesi uyarınca belirlenen "Milli Parklar", "Tabiat Parkları", "Tabiat Anıtları" ve "Tabiat Koruma Alanları”ndan proje alanına yaklaşık 7,15 km mesafede Sırtlandağı Halep Çamı Tabiatı Koruma Alanı bulunuyor.

Proje kapsamında bulunan ünite alanlarına en yakın yerleşim birimi yaklaşık 500 m mesafede bulunan Kıyıkışlacık Mahallesi’ne bağlı Gülüm Kıyı Sitesi’dir. Bununla birlikte proje alanına yaklaşık 2,22 km mesafede 150 yat kapasiteli Port Iasos Yat Limanı, 5,55 km mesafede 300 yat kapasiteli Egesu Marina bulunmakta olup planlama aşamasında olan 150 yat kapasiteli Iasos Yat Limanı yaklaşık 4,81 km mesafededir.

DİP TARAMASI ÇALIŞMASI YAPILMAYACAK

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Bakanlıktan yapılan açıklamada, Muğla’nın Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi, Tahtakoz Mevkii’nde Temel Abdik, tarafından “Yat Limanı Projesi”nin gerçekleştirilmesi planlandığına işaret edilerek, şu bilgiler verildi:

“Projenin amacı bölgede iskelelerle yanaşma yerleri oluşturmaktır. Proje kapsamında herhangi bir dip tarama çalışmasının yapılması söz konusu olmayacaktır. Proje kapsamında, yatçıların yatlarından yürüyerek çıkabilmelerine olanak sağlayan rıhtım veya iskelelere sahip, dinlenme, konaklama ve alışveriş gibi sosyal tesisler ile yatlara bakım, onarım, karaya çekme ve teknik hizmetlerin de sunulabildiği deniz turizmi tesisleri yer alacak. Proje 3 çıpalı olarak planlanmıştır. Proje kapsamında kazıklı platform alanı, parseller ve yat limanı alanı, yüzer iskeleler, yüzer dalgakıran (ana ve tali), travel lift ve çekek yeri yapılması planlanmaktadır.

Yatçıların kullanımı için 1 adet ana yüzer dalgakıran, 1 adet tali yüzer dalgakıran, 3 adet yüzer parmak iskele bulunacaktır.  Ana dalgakıran toplam 590 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde, tali dalgakıran toplam 135 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde ve kazıklı platform toplam 551 metre uzunluğunda olup ortalama genişliği 17,67 metre olacak. Parseller ve yat limanı için 10.440 m2 kullanım alanı, kazıklı platform alanı 9.735 m2, Çekek alanı 2.000 m2, Lift iskelesi alanı 175 m, Yüzer dalgakıran ve parmak iskeleler alanı ise 6.500 m2 olarak planlanmıştır.

Kıyı kenar çizgisinin kara tarafında parseller ve yat limanı olarak belirlenen alanda otopark, 30 m2’lik palamar, 50 m2’lik market, 200 m2’lik spor salonu ve sağlık ünitesi alanı ve 104 m2’lik su deposu yer alacaktır. Bununla birlikte yine parseller ve yat limanı ile kazıklı platform alanı olarak belirlenen alanda 705 m2’lik idari bina, 840 m2’lik sosyal tesisler, 1.040 m2’lik ticaret, 510 m2’lik restaurant, 150 m2’ ve 200 m2’lik sanitary alanı yer alacaktır. Çekek alanı olarak belirlenen alanda ise yakıt tankları, yakıt binası ve depo alanı bulunacaktır. Yüzer parmak iskeleler 213,65 m x 3,00 m boyutlarında 3 adet yapılacaktır. Tali yüzer dalga kıran 1 adet yapılacak olup 134,94 m boyutunda tasarlanmıştır. Limanı dalgalara koruyacak olan dalgakıran yüzer tipte olması planlanmıştır. Ana yüzer dalga kıran 1 adet yapılacak olup 600,36 m boyutunda tasarlanmıştır. Proje kapsamında liman kapasitesi; 12 m’lik 44 adet, 14 m’lik 35 adet, 16 m’lik 63 adet, 18 m’lik 62 adet, 20 m’lik 61 adet ve 35 m’lik 15 adet olmak üzere toplamda 280 adet tekne olarak planlanmıştır.”

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 2

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık