“Kıyıların işletme hakkı Belediyelere verilsin”

Adem KANKAYNAR -

“Kıyıların işletme hakkı Belediyelere verilsin”

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Muğla’daki kıyıların MUÇEV tarafından işletilemeyeceğine dair Danıştay kararı üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

“14 adet kıyı ihalesi ve MUÇEV’e verilen işletme hakları iptal edilmeli, MUÇEV’e haklar bahşeden yetkililer yargılanmalı ve uğrattıkları kamu zararları kendilerinden tahsil edilmelidir!”

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, yıllardır MUÇEV’in yasalara aykırı olarak kıyıların işletmesini yaptığının Danıştay kararı ile kesinleşmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Üstündağ, Muğla’daki sahil kiralamalarının iptalini ve kıyıların ilgili belediyelere tahsisini istedi.

MUÇEV’in şimdiye kadar “arpalık” haline geldiğini belirten Üstündağ; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kamu yararına faaliyet gösteren vakıf veya dernek statüsünde bulunmayan MUÇEV’e kıyıların işletme hakkının protokolle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilmesi Danıştay kararı ile iptal edilmiştir. Şimdi yapılması gereken, 14 adet kıyı ihalesinin ve MUÇEV’e verilen işletme haklarının iptal edilmesidir. Yasadışı uygulamalar ortadan kaldırılmalı, fahiş fiyatlarla sahilleri kullanmak durumunda kalan halkımıza yeniden rahatlıkla sahillere ve kıyılara ulaşma imkânı verilmelidir. Yıllardır yasaya aykırı olarak MUÇEV’e haklar bahşeden yetkililer de yargılanmalı ve uğrattıkları kamu zararları kendilerinden tahsil edilmelidir” dedi.

 

“MUÇEV’e verilen haklar geri alınmalı”

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, soru önergesinde Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra Muğla’daki ilçe belediyelerinin neredeyse gelirsiz bırakıldıklarına, kış aylarında yerleşik nüfusun artması ve yaz aylarında da turizmden kaynaklanan kat be kat nüfus artışı karşısında zor durumda kaldıklarına vurgu yaparak, “Sahillerin ilgili belediyelere tahsisi ile elde edilecek gelir, yerel hizmetler için kullanılabilir. Böylece bölge halkı ve ziyaretçilerin yararına toplumsal bir yarar sağlanabilir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık