“Kızılay Milas Şubesi yeniden açılsın!”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

“Kızılay Milas Şubesi yeniden açılsın!”

Geçtiğimiz Temmuz ayında bölgemizde meydana gelen ve ilçemiz Milas’ta da etkili bir şekilde hissedilen 6.6 şiddetindeki depremle birlikte, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan ve binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan büyük depremi, yıldönümünde hatırlamak/hatırlatmak, deprem öncesi ve sonrasında alınması gereken önlemlerin topluma aktarılması konusunda taleplerini yetkililere iletmek amacıyla farklı bir etkinliğe imza atan “Depremde Farkındalık Nöbeti Platformu” üyeleri, kapatılan Kızılay Milas Şubesi’nin son başkanı Mustafa Gezginci’yi ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette, bir deprem bölgesi olan Milas’taki Kızılay şubesinin kapatılma gerekçesi, süreci ve yeniden açılması gibi konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, platform üyeleri şubenin yeniden açılması konusunda bir kamuoyu baskısı oluşturulması gerektiğine vurgu yaptılar.

Platform Sözcüsü Ahmet Çevikkol; “Milas, son derece önemli bir deprem kuşağında yer almaktadır. 21 Temmuz’da yaşadığımız ve halen artçı depremlerin sürdüğü ilçemizde, toplum olarak deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik. Tam da depremden bir gün öncesinde ilçemizdeki Kızılay Şubesi’nin kapatılmasını anlamakta zorlanıyoruz. Yaşanan depremde halk ne yapacağını, nereye gideceğini, kimden nasıl yardım isteyeceğini bilmez bir halde sabaha kadar sokakta bekledi. Çok ucuz atlatılan o gece bir gerçeği daha anladık. Olası bir doğal felakette halka ulaşan Kızılay, Akut, güvenlik güçleri gibi kurumlardır. Özellikle Kızılay bu tür doğal afetlerde vatandaşa; çadır, sıcak bir kap yemek, sağlık yardımı gibi son derece önemli yardımları yapan bir kurumdur. Ne yazık ki ilçemizde böyle bir kurumun şubesi kapatıldı. Milas’ta yaşayan bireyler olarak, kapatılan şubemizin yeniden açılmasını istiyoruz. Bu konuda çalınması gereken her kapıyı çalacak, ulaşabildiğimiz her yetkiliden yardım isteyeceğiz. Bu tür kurumların ilçemizde varlığını ve faaliyetlerini sürdürmeleri hepimiz için hayati önem taşımaktadır. Toplum olarak bu bilinçle hareket etmeliyiz ve ilçemizdeki kurumlarımıza gerekli sahiplenmeyi de göstermeliyiz” dedi ve ilçemizde yıllardır başarılı çalışmalarıyla takdir edilen Kızılay Şubesi’nin yeniden açılması için gerekli duyarlılığın gösterilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık