Kızılay Milas Şubesi’nden, Ramazan dolayısıyla ...

ÖNDER Haber -

Kızılay Milas Şubesi’nden, Ramazan dolayısıyla ...

Türk Kızılayı Milas Şube Başkanı Mustafa Gezginci, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay Genel Merkezi tarafından ilçemize gönderilen et konservelerinin ihtiyaç sahiplerine teslim edilmeye başlandığını söyledi…

Türk Kızılayı tarafından 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen vekaleten kurban kesimlerinden elde edilerek 800 gramlık konserve haline getirilen kıyma ve kavurmalar ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.

192’si kıyma, 192’si ise kavurma olan toplam 384 adet konservenin büyük bir bölümünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Kızılay Milas Şube Başkanı Mustafa Gezginci, “Kızılay olarak yıl boyunca ihtiyaç sahibi bireylere ulaşmaya çalışıyoruz. Fakat Ramazan ayı dolayısıyla ayrı bir çalışma başlatıldı. Genel merkezimiz tarafından ilçemize 384 adet et konservesi gönderildi. Büyük bir bölümünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Kalanını da ulaştırmaya çalışıyoruz. 17 Haziran Cuma günü ise saat 14.30’da Hayıtlı Mahallesi’nde yer alan Milas Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait binada yine ihtiyaç sahiplerine giysi yardımında bulunacağız” dedi.

İlçemizdeki hayırseverlerin Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekat bağışlarını da kabul ettiklerini belirten Gezginci, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerimiz fitre ve zekat bağışında Kızılayımıza bağışta bulunabilecek. Yapılan bağışlar maddi yardıma ihtiyacı olanlara ulaştırılıyor. Önümüzdeki günlerde yine Kızılay Genel Merkezi’nden yaklaşık 100 adet yardım kolisi gönderilecek. Gıda yardımlarının içinde bulunduğu kolilerimizi de kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla kan bağışı çalışmalarında önemli derecede düşüşler meydana geldiğini de sözlerine ekleyen Gezginci, “Milas’ta henüz sabit bir yerimiz olmamasına rağmen kan bağışı konusunda çok güzel çalışmalarımız oluyor. Bağış çalışmalarımızı genellikle Atapark’ta yapmaya çalışıyoruz. Fakat bu bölgedeki çalışmalar ve Ramazan ayı, bağışlarımızı önemli miktarda azalttı. Önümüzdeki günlerde ilçemizde kan bağışı konusunda bilgilendirme seminerimiz ve ödül törenimiz olacak” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık