Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kızılay Muğla Şube Başkanı Kayacık ve ekibi görevden alındı!..

Milli Güreşçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirilişini sosyal medya ortamında eleştiren Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, dün sabah genel merkez tebliğiyle görevinden alındı. Kayacık sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, “Yerlikaya hiçbir yeterliliği, uzmanlığı ya da deneyimi olmadığı halde Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine de atanıyor ya, işte buna eyvallah diyemiyorum” demişti.

Kızılay Muğla Şube Başkanı Kayacık ve ekibi görevden alındı!..

1,5 yıldır Kızılay Muğla Şube Başkanı olarak görev yapan Yusuf Kayacık, Kızılay Genel Merkezi tarafından dün sabah itibariyle görevinden alındı.

Kayacık’ın görevden alınması süreci,  Kayacık’ın, 15 Haziran tarihinde Milli Güreşçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın bu görevlerinin yanında Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirilmesini sosyal medya ortamında eleştirmesiyle başlamıştı.

Kayacık sosyal medyadaki paylaşımında şunları söylemişti:

“Milli sporcu, eski Güreş Federasyonu Başkanı ve eski milletvekili… Önce Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine atanan Yerlikaya, ardından Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevini getiriliyor. Buraya kadar eyvallah. Amma aynı Yerlikaya hiçbir yeterliliği, uzmanlığı ya da deneyimi olmadığı halde önceki gün Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine de atanıyor ya, işte buna eyvallah diyemiyorum. İnsanlar, ekonomik krizde esnafı ile işçisi ile emeklisi ile kıt kanaat geçinirken, birine böylesine kaymaklı atamalar yapılması, üstelik ülke şartlarına göre çok yüksek ücretli 3-4 makamdan aynı anda maaş alması kabul edilemez. AK Partili bir vatandaş olarak kınıyorum. Hiçbir izahı olmayan ve vicdanları yaralayan bu atamanın derhal durdurulmasını diliyorum.”

Kayacık 1,5 yıllık görev süresince, Kızılay hizmet binasının yer tahsisi, kan merkezinin Muğla’ya alınması, kan alma biriminin açılması, üniversitede sevgi butiği, kadın ve gençlik kolları oluşturulması, üniversite Kızılay topluluğunun oluşturulması gibi önemli çalışmalarıyla gündeme gelmişti.

Atatürkçü ve demokrat kimliğiyle de tanınan Kayacık’ın yerine Yeşilay Başkanı ve AK Parti İl Teşkilat Başkanı ve Beyobası eski Belediye Başkanı Şadi Pirci’in oğlu Cihat Pirci ile Genç Memur-Sen Temsilcisi İsmail Gökbel’in isimlerinin geçtiği de söylenti olarak konuşuluyor.

 

 

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis