Kızılcayıkık’ı artık su basmayacak!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Kızılcayıkık’ı artık su basmayacak!

MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında yoğun yağmurlar sonucunda su baskınlarının meydana geldiği ilçemiz Kızılcayıkık Mahallesi’ne yeni yağmur suyu hattı çekiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, ilimiz genelinde başlattığı yağmur suyu hat çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kış aylarında yoğun yağmurlar sonucu su baskınlarının meydana geldiği Kızılcayıkık Mahallesi’nde MUSKİ ekipleri tarafından başlatılan yağmur suyu hattı imalat çalışmaları sürüyor. 

Uzun yıllardır yoğun yağışlarda su altında kalan Kızılcayıkık Mahallesi’ndeki yaklaşık 13 hanenin sorunu, MUSKİ’nin çalışmalarının tamamlamasından sonra ortadan kalkacak.

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, ilçemizde su baskınları yaşayan mahallelerin yağmur suyu sorununu çözmek için başlattıkları çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, “Kızılcayıkık Mahallesi sakinlerimizin evleri, uzun yıllardır yoğun yağmur yağışları sonucunda su baskınlarına maruz kalıyordu. Biz de bölgedeki tespitlerimiz sonucunda mahalle sakinlerimizin yaşadıklarını sıkıntıları dikkate alarak çalışmalarımıza başladık. Yağmur suyu hattını çektiğimiz bölgede yaklaşık 13 hanemiz var. Bu bölge, ovanın alt kısmında bulunduğu için yoğun yağmur yağışları sonucunda su baskınları meydana gelerek göl oluyordu. Ekiplerimiz yağmur suyu hat çalışmalarının yanı sıra bölgeye yağmur suyu mazgalları da koyuyor. Hat çalışmalarımızın tamamlanmasından sonra yağmur suları Köhren deresine deşarj edilecek ve bölge sakinlerimiz su baskınlarından tamamen kurtulacak” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık