KOBİ’ler için yine ‘Nefes Kredisi’

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

KOBİ’ler için yine ‘Nefes Kredisi’

Aralarında MİTSO’nun da olduğu 365 Oda ve Borsa ile bunların çatı örgütü olan TOBB’nin girişimiyle, krediye ulaşmada güçlük çeken KOBİ’lere yeniden “Nefes Kredisi” sağlanıyor. “Nefes Kredisi”nin uygulamaya girmesiyle ilgili protokol TOBB, Başbakanlık ile ilgili bakanlıklar arasında İzmir’de imzalandı.

KOBİ’ler, “Nefes Kredisi” için protokol yapılan bankalara 2 Nisan’dan geçerli olmak üzere başvuruda bulunarak aylık 0.99 faizli nefes kredisinden yararlanabilecekler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Nefes Kredisi’nin yeniden uygulamaya girdiğini belirterek, “Geçen yılki Nefes Kredisi uygulamasında MİTSO üyelerine, kendi olanaklarımızla 1 milyon 500 bin TL Nefes Kredisi sağlamıştık. Şimdi protokol yapılan bankalara yine kendi olanaklarımızla 200 bin TL yatırarak bunun 15 katı olan 3 milyon TL’lik Nefes Kredisi olanağı sağlıyoruz. Üyemiz olan KOBİ’ler 2 Nisan’dan geçerli olmak üzere ‘Nefes Kredisi’nden yararlanabilecekler” dedi.

 

“Nefes Kredisi”nin özellikleri

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre Nefes Kredisi, yalnızca KOBİ’ler tarafından kullanılabilen, 6 ay ana para geri ödemesiz (aylık faiz / kâr oranı ödemeli), takip eden 12 ay aylık eşit taksitli toplam 18 ay vadeli ticari nakdi kredidir. Kredinin üst limiti il ve ilçelere göre 200.000 TL’yi geçmemek üzere değişmektedir. Belirtilen aylık ve yıllık faiz / kâr oranlarına BSMV ve KKDF dahil değildir. Kredi sadece ticari taksitli olarak kullandırılacak olup bireysel amaçlı kullandırılmayacaktır. Her KOBİ, bu krediden en fazla bir kez faydalanabilir. Nefes Kredisi’nin bankada getiri amaçlı değerlendirilmesine kesinlikle izin verilmeyecek olup faiz / kâr oranı farkından dolayı gelir elde etmek amacıyla kullanıldığı izlenimi edinildiğinde kredi derhal geri çağrılacaktır. Ayrıca bu kredi, bankaların daha önce kullandırdığı kredilerin kapatılması için kullandırılamaz. Kredi başvuruları, anlaşmalı bankalar ve Kredi Garanti Fonu tarafından yapılacak nihai değerlendirme sonucunda herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmaması kaydı ile kesin onaya dönüştürülecektir. Bankalar, kredi başvurusu ve sonrasında her türlü belge ve teminat talep etme hakkını saklı tutacaklar. Nefes Kredisi tahsis etme yetkisine haiz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Denizbank A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Vakıf Katılım Bankası A.Ş., kendi tahsis süreçlerinde kredi koşullarını değiştirme hakkına sahip olacaklar. Nefes Kredisi hakkında ayrıntılı bilgiye bu yıl “Nefes Kredisi” Protokolü yapılan ilgili bankaların web. adreslerinden ulaşılabiliyor.

 

“Nefes Kredisi” için protokol İzmir’de imzalandı

TOBB’un öncülüğünde, aralarında MİTSO’nun da olduğu TOBB üyesi 365 Oda ve Borsanın katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla İzmir’de atıldı.

Aylık 0,99 faiz/kâr payı ve 12 ay vade imkânı ile iki üç ay içerisinde yaklaşık 50 bin KOBİ’nin faydalanması beklenen TOBB Nefes Kredisine; Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım aracılık edecek.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz sene TOBB-Ziraat Bankası-Denizbank ve KGF olarak çıktığımız yola bu sene Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve bankaları da katıldı. Artık daha güçlü yürüyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Piyasada olumsuz hava oluşturmaya çalışanlara inat ‘TOBB, 365 Odam ve Borsam, Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve KGF olarak buradayız’ diyoruz. Burada tüm banka genel müdürlerine, yaptıkları önderlik için çok teşekkür etmek istiyorum. Yine oda ve borsalarımızın başkanları ve yönetim kurullarına teşekkür etmek istiyorum. Tüm kaynaklarını üyeleri için seferber ettiler.”

 

MİTSO, Nefes Kredisi için dört banka ile

protokol imzaladı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın, krediye erişimde güçlük çeken Oda üyesi KOBİ’lere 200 bin liraya kadar ilk altı ayı ödemesiz, aylık 0.99 faizle Nefes Kredisi verilmesi için T. C. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası ve Denizbank’ın Milas Şubeleriyle protokol imzaladığı bildirildi.

Protokol gereğince MİTSO bu bankalara toplam 200 bin TL yatıracak ve yatırılacak bu paranın karşılığı olarak 3.6 milyon TL tutarında kredinin Oda üyesi KOBİ’lere verilmesini sağlayacak. Nefes Kredisinden yararlanmak isteyen KOBİ’ler MİTSO’dan faaliyet belgesi alarak ilgili bankalara başvuruda bulunabilecekler.

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, MİTSO’da düzenlenen protokol imza töreninde MİTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in imzaladığı protokolü T.C. Ziraat Bankası Milas Şubesi Müdürü Mehmet Akduru, Vakıfbank Milas Şube Müdürü Adil Turgut Doğan, Halk Bankası Milas Şubesi Müdürü Bahri Tuncay ve Denizbank Milas Şubesi Müdürü İsmet Aloğlu imzaladılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Nefes Kredisi için dört banka müdürü ile yapılan protokol töreninde yaptığı konuşmada, Oda üyelerine toplamda 3 milyon 600 bin TL tutarında düşük faizli kredi olanağı sağladıklarını belirterek, “Üyelerimizin krediye daha kolay ve uygun koşullarda ulaşabilmesi için MİTSO olarak TOBB’a başvurmuştuk. Diğer Oda ve Borsalardan gelen talepleri de değerlendiren TOBB, başta Kredi Garanti Fonu ve ilgili bakanlıklarla görüşerek yeniden Nefes Kredisi uygulamasını başlattı. Nefes Kredisinin özü; aralarında MİTSO’nun da olduğu Oda ve Borsalarla TOBB’nin elindeki mevduatı, Kredi Garanti Fonu’nun bankalarla yapacağı protokol ile vereceği garanti üzerine üyelerimize ulaştırmaktır. Bu kapsamda İzmir’de, Sayın Başbakan ve ilgili Bakanlar ve TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla bir protokol yapıldı ve uygulama başlatıldı. Biz de bu çerçevede, kendi olanaklarımızla Nefes Kredisi uygulamasına katılan dört bankanın Milas Şubesi müdürleriyle bir protokol imzaladık. Protokol gereğince kendi olanaklarımızla, adı geçen bankalara 200 bin TL yatıracağız. Bu dört banka da, yatırdığımız paranın karşılığı olarak toplam 3 milyon 600 bin TL’yi üyelerimize Nefes Kredisi olarak verecek. Kredinin ilk altı ayı geri ödemesiz olacak ve ayda 0.99 faiz uygulanacak. Bu krediden yararlanmak isteyen üyelerimiz MİTSO’dan faaliyet belgesi alarak ilgili bankalara başvuruda bulunabilecekler. Bu uygulamanın üyelerimize, protokole imza koyan bankalarımıza ve ülkemiz ekonomisi için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MİTSO, geçen yıl da üyesi olan KOBİ’lere toplam 1 milyon 500 bin TL tutarında Nefes Kredisi verilmesini sağlamıştı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık