Kore Gazilerine minnet ve şükran duygusu …

Adem KANKAYNAR -

Kore Gazilerine minnet ve şükran duygusu …

Güney Kore Ankara Başkonsolosluğu Askeri Ateşe Albay Jaesic Park, ilçemize gelerek Milas Muharip Gaziler Derneği üyeleriyle buluştu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı M. Şükrü Tandoğan’ın da katıldığı ziyarette, ilçemizdeki Kore Gazilerine minnet ve şükran duygularının bir ifadesi olarak, Albay Park tarafından birer heykelcik, Gazilerin eğitim gören çocukları ya da torunlarına da ‘Eğitim Bursu’ verildi ...

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’nin bulunduğu Arastapark’ta düzenlenen etkinliğe; Güney Kore Ankara Başkonsolosluğu Askeri Ateşesi Albay Jaesic Park, Türkiye Muharip Gaziler Merkezi Genel Başkanı M. Şükrü Tandoğan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas Garnizon Komutanı Hv. Sis. Albay Cenk Erataç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, bazı STK yöneticileri, çok sayıda mahalle muhtarı, Gaziler ve Gazi yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve her iki ülkenin ulusal marşlarının seslendirilmesiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, “68 yıl önce Güney Kore halkının yanında olmak için 8 bin kilometrelik yolu kateden Gazilerimiz, canlarıyla ve kanlarıyla Kore halkının özgürlük mücadelesine destek olmuştur. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Güney Kore devletinin de o günleri unutmayarak, bizleri onurlandırması takdire şayandır” diyerek, Güney Kore Ankara Başkonsolosluğu Askeri Ateşesi Albay Park’a, Türkiye Muharip Gaziler Merkezi Genel Başkanı Tandoğan’a ve etkinliğe katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

 

“Bu bir ahde vefa örneğidir”

Türkiye Muharip Gaziler Merkezi Genel Başkanı M. Şükrü Tandoğan ise, 68 yıl önce Türk insanın gösterdiği kahramanlığı unutmayan Güney Kore devletine teşekkür ederek; “O gün, bağımsızlık mücadelesi veren Güney Kore halkının yanında olan, canını hiç düşünmeden Güney Kore halkı için mücadele eden Gazilerimize bugün, gerçekten de takdire şayan bir ahde vefa örneği sergileniyor. Ben ikinci kez Milas’a geldim. Milas halkı gerçekten son derece sıcakkanlı ve güzel insanlar… Böyle bir kentte yaşamak sanırım bir ayrıcalık olsa gerek” dedi.

 

“Ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum”

Tandoğan’ın ardından kürsüye gelen ve Türkçe konuşan Güney Kore Ankara Başkonsolosluğu Askeri Ateşesi Albay Jaesic Park ise, iki ülke arasındaki bu dostluğun kıyamete kadar süreceğine vurgu yaparak, “Bugün burada, 68 yıl önce benim topraklarımda, benim halkımla birlikte omuz omuza çarpışan insanlar var. Güney Kore halkı olarak, bu insanlara ne kadar minnet ve şükran duygusu beslesek azdır. Dün dedelerimiz, bugün bizler, yarın çocuklarımız ve onların çocukları arasında bu dostluk, bu sevgi hep yaşayacak. Ülkem ve milletim adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Sizler için ne yapsak azdır”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve halkın, derneğe çok büyük bir sevgi-saygı beslediğini belirterek, “Bizler adeta sizlerin gözünün içine bakıyoruz. Acaba bizlerden bir şeyler isterler mi, isteseler de hiç tereddüt etmeden yerine getirsek diye… Ancak her şeye rağmen sizler için ne yapsak azdır. Çünkü hepimiz sizlere sadece minnet ve şükran değil, onların da ötesinde çok şey borçluyuz” dedi.

 

“Güney Kore devletine ve halkına teşekkür ediyoruz”

Etkinlikte son konuşmayı yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Türk milleti, tarihin her döneminde, nerede yardıma muhtaç, nerede zor durumda kalmış birileri olsa elinden tutmuş ve ayağa kalkmasına yardım etmiştir. Bu özellik bizim milletçe övündüğümüz hasletlerden sadece biridir. Kısa bir süre önce o coğrafyada bulundum. İnsanların Türk insanına nasıl gıpta ile baktığını, bizlere nasıl saygı duyduklarını gördüm. İşte 68 yıl önce Güney Kore halkı için ülkesini, ailesini sevdiklerini terk ederek, Kore halkıyla omuz omuza çarpışan ve bugün Gazi ünvanı alarak, hem kendilerini hem de bizleri onurlandıran insanımıza gösterilen bu sevgi seli, o güzel hasletimizin bir karşılığıdır. 68 yıl önce yanlarında olan bu insanları unutmayan Güney Kore devletine ve halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Heykelcik takdimi ve Eğitim Bursu yardımı

Yapılan konuşmaların ardından, hayatta olan Kore Gazilerine Askeri Ateşe Park ve törene katılan protokol üyeleri tarafından birer heykelcik takdim edilirken, Askeri Ateşe Park tarafından Gazilerimizin eğitim gören çocuklarına ya da torunlarına eğitim bursu yardımı yapıldı ve etkinlik, yenilen öğle yemeği ile son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık