Kulekent Site sakinleri çok dertli!..

ÖNDER Haber/ ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Kulekent Site sakinleri çok dertli!..

Aydınlıkevler Mahallesi Erdal Çerci Caddesi, Kulekent Sitesi karşısındaki alan, başıboş köpeklerin çiftliğine döndü. Akşam saatlerinde ağır tonajlı kamyonların da park ettiği noktada semt sakinleri bir yandan başıboş köpeklerin saldırılarından, diğer yandan da gelişigüzel park edilen kamyonların yarattığı tehlikeden tedirgin…

Semt sakinleri uzun zamandır yaşadıkları bu sorunu önce Milas Belediyesi’ne ilettiler, bir çözüm bulunamayınca bu kez BİMER’e aktardılar. Şu ana kadar BİMER’den de çözüme ilişkin bir cevabın gelmediğini belirten semt sakinleri, “Günün her saati başıboş köpeklerin birbirleriyle kavgalarına tanık oluyoruz. Belediyeye ait çöp konteynırlarına çöp atmaya gitmekten korkuyoruz. Çocuklarımızla çöpleri zaten gönderemiyoruz. Çünkü köpekler, birkaç defa site sakinlerine saldırdı. Gündüz köpeklerle uğraşırken bir de akşamları ağır tonajlı kamyonlar bu alana park ediyor. Köpekler de gelip kamyonların altında uyuyor veya çevresinde dolaşıyor. Gece yarısı çalıştırılan kamyon sesi ve köpeklerin çıkardıkları seslerle uyanıyoruz. Kamyonların sürücülerini birkaç kez uyardık ancak aldırış etmediler. En sonunda, geçtiğimiz günlerde park halindeki kamyona bir otomobil çarptı. Kaza ucuz atlatıldı. Oysa ilçemizde kamyonlara ait bir garaj varken kimse oraya kamyonunu bırakmak istemiyor.

Bu tür üzücü vakaların yaşanmaması için mutlaka bir çözüm üretilmesi gerekiyor. İlk zamanlar bizler de o sokak hayvanlarına su ve yiyecek veriyorduk. Çünkü kimseye bir zarar vermiyorlardı, sayıları da bu kadar değildi. Oysa şimdi adeta sürü halinde dolaşıyorlar. Gerçekten, akşamları site önüne çıkmaya korkuyoruz. Bir gün mutlaka ya bir köpek saldırısı ya da park halindeki araçların neden olduğu bir kaza ile Milas, ana haber bültenlerine konu olacak” diyerek, yaşadıkları sıkıntıyı aktarıyor ve yetkililerden bir an önce üzücü bir olay yaşanmadan çözüm üretmelerini istiyorlar.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık