‘Kültür Gecesi’nin ikincisi düzenlendi

Adem KANKAYNAR -

‘Kültür Gecesi’nin ikincisi düzenlendi

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı’nca ‘Kültür Gecesi’nin ikincisi düzenlendi.

MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri, MHP’li Milas Belediye Meclis Üyeleri Mevlüt Kiriş ve İlhan Şimşek’in yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu ile ülkücü gençlerin katıldığı gecede, birinci kültür gecesindeki sazlı-sözlü eğlencenin yerini bu kez, ilçemiz özeline ilişkin sohbet aldı.

Ülkemiz ve bölgemizdeki siyasi gelişmelerin ele alındığı gecenin büyük bölümünde Milas Ülkü Ocakları’nın son dönemlerdeki faaliyetleri ve bundan sonraki süreçte planlanan faaliyetler konuşuldu.

Vakıf Başkanı Hayrettin Gönül, hiçbir karşılık beklemeden özellikle gençlere yönelik faaliyetlere imza atıldığına dikkat çekerek; “Henüz daha topluma sunacağımız projelerin yüzde onluk bir dilimini gerçekleştirdik. Çünkü mesaimizin büyük bir bölümünü, vakfın hizmet binasını tamamlamak adına harcadık. Şu anda ‘Çocuk Oyun Odası’, ‘İkinci Misafirhane’, ‘Atölye’ ve ‘Yemekhane’ gibi hizmet birimlerini oluşturma aşamasındayız. Bunları da tamamlayıp hizmete açtığımızda, bütün toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek bir vakıf haline geleceğiz” dedi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan ve ilgili birçok kuruma gönderilen ‘uyuşturucu ile mücadele’ başlıklı çalışmanın daha da genişletilerek, uzmanların da katılacağı bir çalıştay ile ele alınacağını belirten Gönül; “Bu çalıştay ile birlikte vakıf olarak uyuşturucuya karşı deyim yerindeyse savaş açacak; el ilanı, broşür, afiş ve çeşitli bilgilendirme yöntemiyle aileleri ve gençlerimizi bilgilendirmeye çalışacağız. Bununla birlikte haftanın belirli günlerinde yine konunun uzmanları tarafından vakıf hizmet binamızda hemen her konuda eğitim programlarına başlanacak. Umuyoruz bu programlarla gençlerimize yararlı oluruz” diyerek, vakfın çalışmalarına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Çiğ köfte, sohbeti tatlandırdı …

Gecenin ilerleyen saatlerinde yoğrulan ve konuklara ikram edilen, oldukça acı olmasına rağmen sohbeti ve geceyi tatlandıran çiğ köfte ikramı, kültür gecelerinin vazgeçilmezi haline gelirken, bir sonraki kültür gecesinde farklı lezzetlerin de çiğ köfteye katılacağını ve gecede ülkemizin değişik bölgelerine ait farklı kültürlerin de davetlilere tanıtılacağı belirtildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık