“Kültür ve Sanat Günleri”

Adem KANKAYNAR -

“Kültür ve Sanat Günleri”

Mimarlar Odası Milas Temsilciliği, Kitap Tanıtımı, İmza Günü ve Söyleşi’den oluşan bir programla “Kültür ve Sanat Günleri” etkinliği düzenledi. İlk kez düzenlenen etkinliğin, önümüzdeki yıllarda da devam ettirilerek geleneksel hale getirileceği belirtildi.

Mimarlar Odası Milas Temsilciliği binasında bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Kültür ve Sanat Günleri’ etkinliğinin konukları, ‘Küçük Dokunuşlar’ adlı kitabın yazarı Firdevs Şengül ve ‘Çarpık Gülüşlü Kız’ ile ‘4+1 Kadın’ adlı kitapların yazarı Gün Semray oldu.

Kokteyl ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Mimarlar Odası Milas Temsilcisi Ayşegül Keskin, “Bir kentin mimari yapısına dokunurken, onu şekillendirirken, kent kimliğine yakışır, o kimliği temsil eden yapılaşmaya özen gösteren biz mimarlar, aynı zamanda o kentin sosyal ve kültürel yapısına da, ortaya çıkardığımız eserlerle katkıda bulunuyoruz. Çünkü yaşam bir bütündür. Birden çok parçaların bir araya gelerek oluşturduğu bir kavramdır. Milas’ta bu alanda hizmet üreten mimarlar olarak aslında çok şanslıyız. Çünkü Milas, doğal yaşamı, mimari dokusu, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle sadece ülkemizin değil, dünyanın ender kentlerinden biridir. Bu kadar zenginliğin içerisinde elbette biz mimarlar da, kentin bugünü ve yarınları için oluşturduğumuz mimari dokuyu, kültür ve sanatın her dalı ile bütünleştirmek durumundayız.

İşte böyle bir amaç için bu sene birincisini düzenlediğimiz kültür ve sanat günlerini gelecek yıllara da taşıyarak, geleneksel hale dönüştüreceğiz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran değerli yazarlarımız Firdevs Şengül ve Gün Semray’a, ‘Müzik ve Mimarlık’ konulu söyleşiyle bizleri farklı diyarlara götürecek, bilgi dağarcığımızı-ufkumuzu genişletecek olan Mimar Suat Türköz’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Mimarlar Odası Milas Temsilciği hizmet binasında gün boyu kokteyl ve yazarların kitaplarını imzalamalarıyla devam eden etkinlik, gazetemizin yayına hazır olduğu saatlerde, Mimar Suat Türköz’ün ‘Müzik ve Mimarlık’ adlı söyleşisi ile son buldu ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık