Kurbanlık satışları başladı …

Melih KAŞKAR / Adem KANKAYNAR -

Kurbanlık satışları başladı …

1 Eylül 2017 Cuma günü başlayacak ve dört gün sürecek olan Kurban Bayramı öncesinde ilçemizde de önlemler alınmaya başlandı. Kurban satış noktasında, kurbanlıklar satışa çıkarılırken, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü, satıcı ve vatandaşlarla görüşerek, kurbanlık konusunda gerekli uyarılarda bulunuyor. Öte yandan trafik kontrolleri de sıklaştırıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile bileştirilerek 10 güne çıkarılan, 1 Eylül 2017 Cuma günü başlayıp 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek olan Kurban Bayramı öncesinde ilçemizde de bayrama yönelik önlemler alınmaya başlandı.

Kurbanlıklar satışa çıktı…

Kurban Bayramı dolayısıyla, Milas Belediyesi Hayvan Pazarı’nda hareketlilik başladı. Satılacak kurbanlıklar pazaryerine getirilmeye başlanırken, kurbanını erkenden almak isteyen vatandaşlar da pazaryerini gezip keseceği kurbanı seçmeye çalışıyor.

Pazarın kurulmasıyla birlikte İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Milas İlçe Müftülüğü de mesaiye başladı. Hem satıcı, hem de vatandaşlarla görüşen yetkililer; kurban edilecek hayvanın sağlık durumundan tutun da, yaşını, herhangi bir uzvunun eksik olup olmadığını ve fiyatını denetliyorlar.

Bilgisayar vasıtasıyla pazaryerine getirilen her hayvan kayıt altına alınarak; küpesi, pasaportu ve hayvanın tüm özellikleri kontrolden geçiriliyor.

İlçe Tarım Müdür Vekili Eşref Arslan ve İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, hayvan pazarındaki denetimlere, Büyükşehir Zabıta ekipleriyle birlikte katılarak, pazaryerinde incelemelerde bulundular. Özellikle satıcılara yönelik, satışa çıkarılan kurbanlıklarla ilgili sorular sorulurken, alınan cevaplar bilgisayar kayıtlarıyla karşılaştırılıyor.

Öte yandan vatandaşa da hangi hayvanın kurban olabileceği konusunda gerekli açıklamaları yapan Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, kazasız, belasız bir Kurban Bayramı geçirmek için ilçe olarak tüm kurumların gerekli önlemleri almaya başladığını söyledi.

Trafik kontrolleri de sıklaştı …

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de kentin tüm giriş-çıkış noktalarında denetimlere başladı.

Radar vasıtasıyla ‘hız’ kontrolü yapan ekipler, yanı sıra; emniyet kemerlerinin takılı, aracın sigorta ve muayenesinin olup olmadığına bakıyor, bu arada sürücü ehliyetleri de kontrol ediliyor. Kurallara uymayan araç ve sürücüler için tutanak tutulurken, kontrol edilen tüm araçların sürücülerine de kurallara uyulması konusunda sözlü uyarılarda bulunuluyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık