Kuruluşundan bugüne tüm yöneticileri buluştu

ÖNDER Haber -

Kuruluşundan bugüne tüm yöneticileri buluştu

Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram’ın davetiyle bir araya gelen kurumun önceki müdürleri, yenilenen kurum binasını gezerek verilen yemekte buluştu. Eski müdürlerin eğitime dair anılarını paylaştığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Bayram, 29 Nisan Cuma günü, kurumun kuruluşundan bugüne dek görev yapmış müdürlerini ağırlayıp ilçemizde yaygın eğitime hizmet veren 5 kuşağı bir araya getirdi. 1959 yılındaki kuruluşundan bu yana görev alan Kurucu Müdür Cafer Mete başta olmak üzere tüm müdürler Milas Halk Eğitimi Müdürü Tunahan Bayram’ın davetiyle eksiksiz bir araya geldi. Düzenlenen ‘vefa’ etkinliğine; eski müdürlerden Milas Halk Eğitimin Kurucu Müdürü Cafer Mete, Bahri Alkaya, Ali İhsan Canbey, Ahmet Yanıkoğlu, Orhan Topuzlu, Mehmet Kaplan katıldılar.

Etkinlik, bu eğitim sezonunda açılan bahçede içilen çay ve yenilenen kurum binasının gezilmesiyle başladı. Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcıları Mehmet Karakuş ve Seden Yavuz’un da hazır bulunduğu etkinlikte, binanın toplantı salonunu gezen eski müdürler, gezi esnasında duygu dolu anlar yaşadı. İdarecilik dönemlerinde binaya kazandırdıkları yeniliklerden söz eden eski müdürler, yapılan son tadilatların ve yeniliklerin oldukça yerinde olduğunu dile getirdiler.

Davetliler daha sonra Bakçek Kıbrıs Pastane ve Restoranı’nda verilen yemeğe katıldı.

Eğitim camiasında ‘vefa ve birlik’ tablosunun çizildiği yemekte konuşan Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, kuruma hizmet veren tüm idarecilerin birbirinden değerli olduğunu belirterek, “Sizler bu kuruma yıllarca hizmet verdiniz. Her zaman sizlerin deneyimlerinden faydalanmak isteriz. Bu masa etrafında eksiksiz olarak bir araya gelebilmek gerçekten çok önemli! Şu an yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere getireceğiniz önerileri de çok değerli buluyorum. Bu buluşmayı geleneksel hale getirerek, her yıl yılsonu sergilerimizden önce mutlaka bir araya gelmemiz gerekiyor ve bu buluşmayı gerçekleştireceğiz. Davetimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

 

“Bu birliktelik beni

oldukça duygulandırdı”

Geçmiş yıllarda gerçekleştirdiği ikili ilişkilerle şuanki kurum binasının kazandırılmasında büyük emekleri bulunan 86 yaşındaki Cafer Mete, Milas Halk Eğitim Müdürlüğünü evladı gibi gördüğünü belirterek, “Benim Milas’a yaptığım hizmetlerin başında çocuğum olarak gördüğüm Milas Halk Eğitim Merkezi binası gelir. Döneminde Yahudi bir aileyle tanıştım ve onlar eskiden havra olarak kullanılan binayı kurum binası olarak bağışladılar. Bir başka eserim ise Milas Güreş İhtisas Kulübü’dür. Müdürlük yaptığım yıllarda güreş kursu açtık ve ilçede ata sporu güreşin yapılmasını sağladık. Rahmetli Ahmet Kozak, bu kursun antrenörlüğünü yaptı ve o da çok büyük emekler verdi. Şuan da sizler bizden devraldığınız bayrağı en iyi şekilde taşıyorsunuz. Bu birliktelik beni oldukça duygulandırdı. Etkinliği düzenleyerek bizleri bir araya getiren Milas Halk Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Mesai kavramı

olmadan çalıştım”

Mete’den sonra müdürlük görevine getirilen Bahri Alkaya, mesai kavramı olmadan kuruma hizmet verdiğini anlatarak şunları söyledi: “Kurumun isim tabelasını ellerimle taktım. Çoğu günler gece geç saatlere kadar çalıştım. Milas’ın köylerinde halkın yaygın eğitimden faydalanabilmeleri için sayısız kurs açarak hizmet verdik. Müdür odasının dizaynıyla ilgili el emeğiyle birçok eşya kazandırdım.”

 

“Binaya ek yaptırdım”

Şu an Meşelik İlkokulu Müdürlüğü görevindeki Ali İhsan Canbey, Milas Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü döneminde kurum binasının yetersiz kalmasıyla bazı çalışmalar yaptığını söyledi. Artan fiziki ihtiyaca yönelik binaya ek yaptırdığını belirten Canbey, şuanki bina girişinin yan tarafında bulunan İngilizce ve Aile eğitimi dersliklerini kazandırdığını ifade etti.

 

“Takdirle karşıladım”

Kurumda müdürlük yapan diğer isimlerden Ahmet Yanıkoğlu, şu an yapılan değişim ve yenilikleri yakından takip ettiğini ve çalışmaları takdirle karşıladığını belirtti.

 

“Çok sayıda kurs açtık”

Şu anda Milas Orhan Menteşe Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü görevini devam ettiren Mehmet Kaplan ise müdürlük dönemlerinde yaygın eğitimin tüm olanaklarını vatandaşlara ulaştırabilmek için çok sayıda kurs açtıklarını söyledi.

 

Anı Fotoğrafı ve Teşekkür

Yemeğin sonunda bir arada hatıra fotoğrafı çektiren eski kurum müdürleri, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram’a, Müdür Yardımcıları Mehmet Karakuş, Fikret Güler, Evren Özdoğan ve Seden Yavuz’a teşekkür ettiler. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık