“Kurumlar arası koordineyi iyi kurmalıyız”
ÖNDER Haber -
Muğla Valisi Amir Çiçek, Valilik Özer Türk Toplantı Salonunda düzenlenen Muğla Afet Müdahale Planı’yla ilgili düzenlenen çalışma toplantısına katıldı
- 18 October 2014, Saturday 6:07
- A-
- A+
- 660
ÖNDER Haber -
Muğla Valisi Amir Çiçek, Valilik Özer Türk Toplantı Salonunda düzenlenen Muğla Afet Müdahale Planı’yla ilgili düzenlenen çalışma toplantısına katıldı.
Tedbirimizi alacağız ve tedbirsiz yaşamayacağız
Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine hitap eden Vali Çiçek, "Çok önemli bir toplantıdasınız. Her şey şu anda normal olabilir ama Allah göstermesin deprem, sel, heyelan veya yangın olduğunda durum farklı olacak. İnsana ve mala gelen çeşitli afetler yaşanabilir. İki türlü düşünce vardır: Biri, ‘afet olduğu zaman ölümü, yaralanmayı, mal kaybını nasıl en az zararla atlatabilir veya hiç zarar görmeden kurtarabiliriz’ düşüncesidir. İkinci durumda ise her şeyi kadere bırakırız. Allah korusun bu durumda hiçbir şey yapamayız. Tedbirimizi alacağız ve tedbirsiz yaşamayacağız. Eğer Muğla’daki 866 bin 665 vatandaşımızın yaşadığı herhangi bir yerde afet olduğunda vatandaşımızın canı, malı zarara uğruyorsa ve biz onu kurtaramıyorsak, bu sorumluluğun altından kalkamayız. Bu sorumluluk önemli bir sorumluluktur. Hepiniz ilgili birimlerin sorumlularısınız, bu sorumluluk size ait" diye konuştu.
‘Bir şey olmaz’ düşüncesini kafamızdan atmalıyız
Konuşmasında daha sonra ‘Afet Müdahale Planı’nın yapılmasının büyük önemine dikkat çeken Vali Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şey olmaz düşüncesini kafamızdan atmalı, afet olduğunda nasıl bundan daha az zararla kurtuluruz düşüncesiyle planlarımızı yapmalıyız. Zaman zaman duyuyorsunuz, bir ilimizde deprem diğerinde sel oluyor; bakıyoruz ki iyi bir organizasyon, plan ve müdahale oradaki zararı ortadan kaldırıyor. Hiç kimse afeti yaşadıktan sonra plan yapmanın taraftarı değil. Planlarımızı iyi bir şekilde yapmamız gerekiyor. Afet olduğunda bizim raflardaki dosyalarımızın değil her an güncel olan planlarımızın, uygulanabilir olması gerekiyor. Bunun için de öngörülerimizi ve envanterlerimizi ortaya çıkarmalıyız. Afet olduğu anda kim nerede, hangi malzemeyi, ne şekilde kullanabilir bunun planlamasını yapmalıyız. Kurumlar arası koordineyi de iyi kurmalıyız. Kamu kurumlarındaki herkesin yapılacak planlarda ve müdahalelerde bir rolü olacak. Çok önemli olduğunu bilerek kurumlarınızdaki size verilen görevleri zamanında yapmalısınız. Afet olduğu zaman çok iyi bir icraat ve planlamayla riski azaltacağız. Hatta can ve mal kaybı olmadan o afeti geçirmiş olacağız."
Fikir alışverişi yapıldı
Afet ve Acil Durum İl Müdürü M. Temel Kışlalı’nın da bir sunum yaptığı toplantıda daha sonra diğer kurum temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunuldu.
0
0
0
0
0
0
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU