“Laikliğe el uzatmak kimsenin haddine değil!”

ÖNDER Haber -

“Laikliğe el uzatmak kimsenin haddine değil!”

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, yaptıkları açıklamalarla, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik karşıtı sözlerini kınayarak Kahraman’ı istifaya davet ettiler.

CHP Muğla İl Başkanı

Mürsel Alban

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’ın açıklaması şöyle:

TBMM Başkanı İsmail Kahraman “anayasada laiklik ilkesinin yer almaması gerektiğini, yeni ve dindar bir anayasadan kaçınılmaması gerektiğini” beyan etmiştir. Bu beyan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerleri ile çatışmaktadır. Bu gerici zihniyetin sahipleri kavramın içini dinsizlik manası ile doldurmaya çalışarak halkı kışkırtmakta ve şeriat-hilafet yolunu açmak istemektedir.

Laiklik ilkesini Mustafa Kemal Atatürk “Laiklik, yalnız din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir” şeklinde açıklamıştır ve bizlerin laiklik anlayışı da bu şekildedir. Bilin ki bizler, cumhuriyetin temel ilkelerinden biri olan laiklik ilkesini gerici zihniyetin yok etmesine izin vermeyeceğiz. Bilin ki bizler, dini istismar ederek Atatürk sevgisini, cumhuriyeti ve laikliği yok etmeye çalışanlara karşı boyun eğmeyeceği.

Cumhuriyetin ilke ve değerlerine sahip çıkmak için demokratik haklarını kullanan halkı engellemek polis devletinin göstergesidir. TBMM Başkanının beyanının açıkça şeriat isteği olduğu görülmektedir. Bizler, halkın özgürlüğünü kısıtlayanların, cumhuriyetin değerlerine saldıranların karşısında duracağız, cumhuriyetin ilke ve değerlerine sahip çıkacağız. Laikliği yok ederek mezhep çatışmasını körükleyenlerin karşısında olacağız. Kadınlara şiddeti meşrulaştırıp Ensar’ı koruyan zihniyet, laikliği elbette dinsizlik projesi olarak gösterir, ancak biz cumhuriyetin evlatları olarak omuz omuza vererek ülkeyi karanlıktan kurtaracağız.

CHP olduğu sürece başkanlık sistemi asla Türkiye’ye gelemez, bizler hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına, kadın-erkek eşitliğine, özgür medyaya, laik, demokratik, sosyal hukuk devletine inanıyoruz. Gerçek aydınlık, CHP iktidarında olacaktır.

Sayın Meclis Başkanı bu söylemle o koltukta oturamazsın, laiklik senin de teminatındır!

İstifa et ve tarafsızlığını korumadığın koltuğu terk et.

Laikliğe el uzatmak kimsenin haddine değil!

CHP Muğla Milletvekili

Demir

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın “dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması gerekir” sözlerine Marmaris’ten tepki gösterdi. Laiklik ilkesinin Cumhuriyet’in kurucu ve vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyleyen Demir, Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye çalışanlara karşı Atatürk’ün mücadele azmiyle sonuna kadar direneceğiz” dedi.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, CHP Marmaris Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte Marmaris’i ziyaret eden Demir, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Kahraman’ın sözlerine tepki gösterdi.

Laiklik ilkesinin anayasanın ve Cumhuriyet’in olmazsa olmaz ilkeleri arasında yeraldığını söyleyen Demir, “Laiklik, toplumsal barışın, çağdaşlığın, demokrasinin temel taşıdır. Toplumsal barışımızı yok sayanların, ülkeyi kan gölüne çeviren bu ilkeyi yok saymasına şaşırmamalıyız. Dini istismar ederek bu ülkeyi kamplaştırmaya çalışanlara karşı Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in yetiştirdiği nesiller en iyi yanıtı verecektir. Meclis Başkanı sorumluluk sahibiyse bu sözlerinden dolayı istifa etmelidir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık