“Latin Amerika Che’yi unutmuş!”

A.Kemal KAŞKAR -

“Latin Amerika Che’yi unutmuş!”

Geçtiğimiz Cuma akşamı ilçemizde çok değişik, çok ilginç ve bir o kadar da hoş bir etkinlik gerçekleşti.

“HASTA SIEMPRE (SONSUZA KADAR)” adlı etkinlikte 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Koç, 20’li yaşlarından beri düşlediği ve nihayet bu yıl gerçekleştirdiği Latin Amerika gezisinden notları görseller eşliğinde yurttaşlarla paylaştı.

3 Haziran Cuma akşamı saat 21’de Hacı Aliağa Konağı bahçesindeki etkinlik, Milas Sanatçılar Derneği (MİSAD) Başkanı Ersin Yeniceli’nin sunuşuyla başladı. Yeniceli, sözü daha sonra Dr. Süleyman Koç’a bıraktı.

Sözlerine, katılımcılara “Buraya geldiyseniz, sizin de içinizde bir yol ateşi yanıyor olmalı” diyerek başlayan Dr. Koç, etkinliğin gerçekleşmesine destek veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Belediye çalışanları ile MİSAD ve 20’li yaşlarından bu yana hayalindeki bu gezinin gerçekleşmesine destek veren başta Eşi olmak üzere herkese teşekkür etti. 

Brezilya’nın Salvador kentinden başlayıp Kolombiya, Ekvador, Peru, Bolivya, Şili ve Arjantin’in ardından yine Brezilya’da tamamlanan ‘51 günde 51 bin kilometre’lik gezide tuttuğu bazı gezi notlarını, görseller eşliğinde paylaşan Dr. Süleyman Koç, akıcı ve içten bir sunuşla katılımcılara keyifli bir yolculuk yaptırmayı başardı.

Natalie Cardone’nin ‘Comandante Che Guevera’ nakaratıyla bildiğimiz ‘HASTA SIEMPRE’ (Sonsuza Kadar) adlı şarkısının video görüntüleriyle başlayan etkinlikte Dr. Koç, meslektaşı Dr. Ernesto Guevera’nın motorsikletli Latin Amerika gezisinden esinlenerek gerçekleştirdiği bu gezi sırasında sadece bir tek yerde, o da bir pazaryerinde CHE’nin posterine rastladığını belirterek ekledi: “Şunu üzülerek belirtmek durumundayım ki, Latin Amerika Che’yi unutmuş!”

 

‘Motosiklet Günlüğü’ filmine konu olmuştu ...

1952’de Ernesto Guevara henüz 23 yaşında bir tıp öğrencisidir. Eğitimini bitirmek üzereyken bir aile dostu olan biyokimyacı Alberto Granado ile bir geziye çıkar. İki arkadaş, Alberto’nun “La Poderosa” (Kudretli) adını taktıkları Norton 500 model motosikletiyle, bir rüyayı gerçekleştirmek üzere o zamana kadar hiç bilmedikleri Latin Amerika’yı keşfe çıkarlar.

Kısıtlı bütçeleri ve yetersiz malzemeleri ile, Ant Dağları üzerinden Şili kıyıları boyunca, Atacana Çölünü geçerek Peru Amazonu’nun içlerine doğru çizdikleri rotayı inatla izlerler.

“La Poderosa” zaman zaman onları yolda bıraksa da neşelerini kaybetmezler. Bu idealist iki genç adam yolculukları boyunca keşfettikleri bu topraklarda kuracakları klinikleri ve yaşamları boyunca elde edecekleri başarıları düşlerler …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık