Lavaboya dökmeyin! Çöpe atmayın!

ÖNDER Haber -

Lavaboya dökmeyin! Çöpe atmayın!
  • 22 September 2016, Thursday 4:50

Karya Sanat Cafe, bitkisel atık yağların geri dönüşümü için örnek bir çalışmaya imza attı… Kafe yöneticileri, işletmeleri bünyesinde oluşan atık yağlar için bir firma ile anlaşıp atık yağların bir tür yakıt olarak (biodizel) gerikazanımı çabasına omuz veriyor…

1 litresi 1 milyon litre temiz suyu kirleten atık yağların enerji olarak geri dönüşümünün sağlanması için vatandaşlar ve işletmelerde farkındalık giderek artmaya başladı.

Milas Belediyesi hizmet sınırları içindeki restoran, otel, lokanta, kafe, hastane, kamu kurumları ve evlerden çıkacak bitkisel atık yağların, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Anonim Şirketi tarafından toplanması amacıyla yaklaşık 3 yıl önce 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği sözleşmesi imzalanmıştı.

İmzalanan o sözleşmenin ardından şirket, mahalle muhtarlıkları, okul, kafe, restoran gibi noktalara bitkisel atık yağ bidonları bırakmaya başladı.

İlçemizde Belediye’nin bu çalışmasına duyarlılıkla katılan işyeri ve kurumlar arasına Zafer Caddesi’nde hizmet veren Karya Sanat Cafe de dahil oldu.

Karya SanatCafe’nin hizmet vermeye başladığı günden itibaren atık yağlar konusuna dikkat ettiklerini belirten İşletme Sahibi Dağlar Uygur, “Sanatı, insanı ve doğayı seven bir işletme olarak çalışmalarımızı yaparken her aşamasını düşünerek yapıyoruz. Karya Sanat Cafe’de müşterilerimize yiyecek ve içecek alanında da hizmet veriyoruz. Bu hizmetimizin sonucunda atık yağlar ortaya çıkıyor. Atık yağların doğaya olan zararını bilen kişiler olarak bu yağların doğaya karışmadan, doğaya zarar vermeden geri dönüşümünü sağlamak için girişimde bulunduk. Yaklaşık bir ay önce Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Anonim Şirketi ile sözleşme imzalayarak atık yağlarımızı artık bu şirkete teslim etmeye başladık. Belirli aralıklarla bidonlarda biriken kızartma yağlarını toplayan firma, atık yağları biodizel yakıta çeviriyor” dedi.

 

Temiz, sağlıklı,

yaşanabilir bir çevre için

Lavabolara dökülen, çöpe atılan bitkisel atık yağların nehirlere, göllere, denizlere ulaşarak su kaynaklarının kirlenmesine, doğada yaşamlarını sürdüren canlılara zarar verdiğine dikkat çeken Uygur, “Lavaboya dökülen bitkisel atık yağlar, sudaki katı maddelerle birleşerek, binaların atık su borularına ve kanalizasyon sistemlerine zarar vermekte. Onun için ben işletmemize yakın mesafede ikamet eden Milaslılara da seslenmek istiyorum. Temiz, sağlıklı, yaşanabilir bir çevre için bitkisel atık yağları lavabolara dökmeyelim, çöpe atmayalım, Karya Sanat Cafe’deki atık yağ toplama bidonuna dökelim. Biz de atık yağların biodizel yakıt olması için bakanlık denetimli toplayıcı şirketlere teslim edelim” çağrısında bulundu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık