Madalyalarını Başkan Tokat’la paylaştılar

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Madalyalarını Başkan Tokat’la paylaştılar

 

Milas Belediyespor Satranç Kulübü sporcuları Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret ederek, 9 - 10 Aralık tarihlerinde İlçemiz ve 16 - 17 Aralık tarihlerinde de İl düzeyinde yapılan turnuvalarda kazandıkları madalyalarını sundular ...

 

İlçe Birinciliği

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Satranç Federasyonu Milas İlçe Temsilcisi Elif Vildan Altunbozar, Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasının seçmeleri niteliğini taşıyan Milas Küçükler ve Yıldızlar Satranç İlçe Birinciliğinin 9 - 10 Aralık 2017 tarihlerinde Atatürk Spor Kompleksi’nde 220 sporcunun katılımı ile yapıldığını belirterek, “Turnuva, katılım sayısı ile Muğla genelindeki eşdeğer turnuvalar arasında ilk sıraya oturdu. İyi bir organizasyon sonucunda problemsiz turnuvayı bitirdik” dedi.

Altunbozar, ayrıca Milas Belediyespor Satranç sporcularının bu turnuvada 7 - 12 yaş ve 13 - 18 yaş kategorilerinde İlçe Birinciliğine katıldıklarını söyleyerek, “Küçükler ve Yıldızlar 12’şer farklı kategori olmak üzere toplam 24 farklı grupta yarışma yapıldı. Milas Belediyespor Kulübü sporcuları bu birinciliğe 15 farklı grupta toplam 25 sporcu ile katıldı. Derece olarak; 5 grupta birincilik, 2 grupta ikincilik, 6 grupta da üçüncülük çıkardı. Ve katılım sayısına göre % 50 başarı oranını yakaladı” dedi.

 

İl Birinciliği

Altunbozar’ın ardından söz alan 2. Kademe Satranç Antrenörü Ziver Aslan, “Muğla Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği 16 - 17 Aralık 2017 tarihlerinde Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonunda tüm ilçelerden gelen 140 sporcunun katılımı ile yapıldı. İl Birinciliği; küçüklerde 12 ve yıldızlarda 12 değişik kategoride, toplamda 24 kategoride düzenlendi. İl Birinciliğine, Milas Belediyespor Kulübü olarak 10 değişik kategoride toplam 11 sporcu ile katıldık. Belediyemizin tahsis ettiği araçla; sporcular, velileri ve antrenörler olarak birlikte turnuvaya katıldık. Takımımız için sonuçtan önce, Türkiye Şampiyonası öncesi sporcularımızın son durumlarını görüp eksiklerini hızlı bir şekilde tamamlamak ve performanslarını artırmak için iyi bir turnuva oldu. Maçı biten sporcuların hemen maç analizleri yapılarak bir sonraki maçına daha hazır olarak girmesi sağlandı. Turnuva sonunda katılan 11 sporcumuz 3 birincilik, 1 ikincilik, 3 üçüncülük, 2dördüncülük ve 1 beşincilik alarak iyi bir performans elde ettiler. İlk üçe giren sporcularımızı değerlendirecek olsak bile % 77’lik bir performansı yakalamış olduk. Sporcularımızın eksiklerini daha net bir şekilde görüp Türkiye Şampiyonası öncesi son prova olarak gördüğümüz 6 - 7 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan ‘Muğla Valilik Kupası Turnuvası’na daha iyi bir şekilde hazırlanacağız” dedi.

 

Teşekkür ve başarı dilekleri

Ziyaret için Satranç Kulübü sporcularına teşekkür eden Başkan Tokat, elde edilen başarı için de sporcuları, hocaları ve ailelerini kutladı. Milas’ın satranç sporu alanında emin adımlarla ilerlediğini belirten Başkan Tokat; “Elde edilen başarılar için öncelikle sporcuları, daha sonra çocuklarını bu spora teşvik eden ailelerini kutluyorum” dedi.

6 - 7 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak Muğla Valilik Kupası Turnuvası için de sporculara başarı dileyen Başkan Tokat, buradan da derece elde edeceklerinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

 

İlçe ve İl Birinciliklerinde derece elde eden Milas Belediyespor Sporcularının isimleri

 

Satranç İlçe Birinciliği

Birincilikler- 7 Yaş Genel- Mert Ali Demirci / 10 Yaş Genel- Çınar Altunay / 14 Yaş Genel- Birol Mert Öner / 15 Yaş Kızlar- Merve Erdoğan / 15 Yaş Genel- İzzet Erdoğan

İkincilikler- 11 Yaş Genel- Toprak Can Mutlukan / 14 Yaş Kızlar- Duru Duman

Üçüncülükler- 7 Yaş Kızlar- Zerya Çiçek Kaya / 7 Yaş Genel- Nazmi Umut Yalçıntaş / 8 Yaş Kızlar- Ayça Durmaz / 8 Yaş Genel- Kayra Çakır / 9 Yaş Kızlar- Şuara Duru Çilengir / 9 Yaş Genel- Yağız Acar

 

Satranç İl Birinciliği

Birincilikler- 7 Yaş Genel- Mert Ali Demirci / 10 Yaş Genel- Çınar Altunay / 15 Yaş Kızlar- Merve Erdoğan

İkincilik- 14 Yaş Kızlar- Duru Duman

Üçüncülükler- 7 Yaş Kızlar- Zerya Çiçek Kaya / 8 Yaş Genel- Kayra Çakır / 9 Yaş Kızlar- Şuara Duru Çilengir

Dördüncülükler- 7 Yaş Genel- Kerem Dizdar / 9 Yaş Genel- Yağız Acar

Beşincilik- 11 Yaş Genel- Toprak Can Mutlukan

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık