“Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklara karşı Sporun önemi”

​ÖNDER Haber -

“Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklara karşı Sporun önemi”

Milas Final Temel Lisesi öğrenci, öğretmen ve yöneticileri, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen madde bağımlılığı ilgili bilgilendirme seminerine katıldı...

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak’ın sunumuyla önceki gün saat 14’te Milas Halk Eğitimi Merkezi Salonunda “Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklara Karşı Sporun Önemi” konulu seminer düzenlendi.

Milas Final Temel Lisesi öğrencileri ile öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik düzenlenen seminerde, Ilıcak tarafından sporun önemi ve madde bağımlılığı ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Sunumunda, madde bağımlılığının arkadaşlar aracılığı ile yaygınlık kazandığına dikkat çeken Ilıcak, gençler arasında yaygın olan bağımlılığın başında sigaranın geldiğini ifade ederek, sigaranın zararları üzerinde durdu.

Alkolün de bağımlılık yapan bir başka unsur olduğunu dile getiren Ilıcak, genç neslin alkol ile tanışma süreci ile ilgili bilgiler vererek, alkolün zararlarından söz etti.

Sunumu sırasında uyuşturucu bağımlılığı üzerinde de duran Ilıcak, bu tür maddelerin insanlar üzerindeki maddi ve manevi zararlarını örnekleriyle anlatıp gençlerin bu tarz alışkanlıklardan uzak durmasında; aile içi sevgi, sosyal çevre ve spor aktivitelerinin doğrudan etkisi olduğunu sözlerine ekledi.

Sporun her türlü bağımlılığa karşı önemli olduğuna vurgu yapan Ilıcak, sporun zihin ve beden için önemli olduğunu ifade ederek bazı spor dallarının tanıtımını yapıp milli sporcuları öğrencilere tanıttı.

Sporla ilgili bilgilendirme yaptığı sırada bazı sporcular tarafından yapılan doping konusuna da değinen Ilıcak, dopingin aslında bir uyuşturucu olduğunu vurgulayıp bu anlamda uyarıcı kullanmanın suç olduğunu belirtti.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 2

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık